Política
L'activista Dani Gallardo
Foto: L'activista Dani Gallardo | Twitter / @ACDretsCivils
1-O

Ordre de cerca i captura per a Dani Gallardo, condemnat a presó per l'1-O

Temps de lectura: 1 minut
L'activista Dani Gallardo
Foto: L'activista Dani Gallardo | Twitter / @ACDretsCivils

L'Audiència de Madrid ha ordenat l'ordre de cerca i captura de Dani Gallardo, l'activista condemnat a quatre anys de presó per participar en les manifestacions contra la sentència del Procés, l'any 2019, a la capital espanyola. 

En detall: Daniel Gallardo "va copejar per l'esquena sobtadament i de manera violenta" amb un pal de fusta amb "sis claus que el travessaven" a un agent al cap, segons va confirmar el Tribunal Suprem.

  • L'activista va passar un any en presó preventiva, fins que, el desembre del 2020 el van condemnar per desordres públics, atemptat contra agents de l'autoritat i un delicte lleu de lesions.
  • En total eren quatre anys i mig de presó, tot i que després el Tribunal Suprem va estimar parcialment el recurs de cassació de Gallardo i va retallar-li sis mesos la condemna. Per tant, actualment té pendent de complir tres anys entre reixes. 

Situació actual: L'activista ha estat requerit per l'Audiència fins a tres ocasions per al seu ingrés voluntari a la presó en compliment de l'execució de la sentència per la qual va ser condemnat a desembre de 2020. La darrera va ser la setmana passada.

  • L'interessat no ha comparegut en cap de les tres ocasions en què ha estat citat i tampoc se l'ha localitzat al domicili consignat, cosa que ha donat lloc a la resolució judicial d'ordre de cerca i captura.