Política
Emiliano García-Page
Foto: Emiliano García-Page | Gobierno de Castilla-La Mancha
Amnistia

El socialista manxec García-Page, contra Sánchez: "Governar és complir el que promets"

Temps de lectura: 2 minuts
Emiliano García-Page
Foto: Emiliano García-Page | Gobierno de Castilla-La Mancha

El president de Castilla-La Mancha, Emiliano García-Page, ha carregat aquest divendres contra Pedro Sánchez i el PSOE per la Llei d'Amnistia. El secretari general dels socialistes castellanomanxecs ha advertit que "és una mala llei per molt que alguns donin salts d'alegria". 

Per què és important? La crítica de García-Page a l'aprovació de la Llei d'Amnistia per la Comissió de Justícia del Congrés ha obligat el ministre de Presidència, Félix Bolaños, a intervenir. 

Què ha dit García-Page? El president de la comunitat autònoma ha estat contundent: 

  • "Es parteix d'una premissa tan falsa com que el delinqüent exigeix que el mateix país i la Constitució es reconeguin a ells mateixos com un problema", ha lamentat. 
  • García-Page ha augurat que "els processaments seguiran" i que "es veurà no trigant gaire".
  • "Hi ha moltes coses de què ens podem sentir orgullosos a Espanya però sóc incapaç de sentir-me orgullós d'un xantatge, això se'm fa enormement difícil", ha admès. 

Contra Pedro Sánchez. García-Page, a més, ha llançat dards contra el president del govern espanyol. 

  • "Guanyar unes eleccions és governar per poder complir el que promets, perquè si en realitat el que fas és complir el contrari, no sé si en diria exactament governar", ha afirmat. 
  • I ha afegit: "A alguns se'ls hauria d'oblidar per sempre parlar de línies vermelles o almenys dir a la gent que, quan parlen de línies vermelles, és com les carreteres, que són línies discontínues que es poden travessar, perquè si no, la gent té dret a sentir-se enganyada".

Rèplica de Félix Bolaños. El ministre de Presidència ha demanat a García-Page que tingui "paciència" per veure els "fruits" de la Llei d'Amnistia. 

  • Bolaños ha dit que "passarà com amb els indults", dels que ara "ningú dubta" i que cal que passi temps per "valorar la llei en la seva amplitud”.
  • "La llei d'Amnistia anirà donant fruits, anirà consumant una convivència, una reconciliació, una concòrdia", ha dit el ministre tot afegint que "s'han acabat les vies rupturistes". 
  • "Hi ha persones que, de bona fe, tenen dubtes però que s'adonaran amb l'aplicació de la llei, que és una eina imprescindible per superar una etapa negra", ha conclòs.

Context. Així defensava Bolaños aquest dijous la Llei d'Amnistia.