Política
La Mesa del Parlament
Foto: La Mesa del Parlament | Twitter
Independència

Dimiteixen tres magistrats del TSJC que havien de validar la ILP de la independència

Temps de lectura: 1 minut
La Mesa del Parlament
Foto: La Mesa del Parlament | Twitter

Els tres magistrats del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que formen part de la comissió de control de les iniciatives legislatives populars (ILP) del Parlament han presentat la seva renúncia.

Per què és important? Aquest 20 de febrer, la Mesa del Parlament va admetre a tràmit una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) perquè es declari la independència. La dimissió en bloc es produeix tres setmanes després d'aquesta tramitació. 

En detall: Els magistrats que han renunciat al càrrec són Francisco José Sospedra, Xavier Bonet i Amparo Illán, que s'encarreguen de presidir una comissió de la qual també en formen part tres catedràtics i tres juristes de reconegut prestigi. 

  • La institució assegura desconèixer els motius d'aquesta dimissió en bloc i afegeixen que no saben si la situació té alguna cosa a veure amb la tramitació de la ILP del 20 de febrer passat.
  • Ara la mesa demanarà al TSJC que nomeni tres magistrats nous perquè formin part de la comissió.

D'on venim? En aquesta primera fase, la comissió de control havia de validar els plecs necessaris per a la recollida de signatures: un mínim de 50.000, que són les que necessita la ILP per a ser debatuda al parlament.

  • De fet, la comissió encara no s’havia reunit per primera vegada després de l’admissió a tràmit de la ILP acordada per la mesa.
  • La iniciativa es va admetre amb els vots a favor de Junts per Catalunya i la CUP, l'abstenció d'ERC i els vots en contra del PSC.  
Categoria: Política