Política
La líder d'En Comú Podem, Jéssica Albiach
Foto: La líder d'En Comú Podem, Jéssica Albiach | @parlamentcat
Pressupostos

En perill els pressupostos del Govern: els comuns rebutgen l'última oferta

Actualitzat: Dimecres, 13 de març de 2024. 10:52
Temps de lectura: 2 minuts
La líder d'En Comú Podem, Jéssica Albiach
Foto: La líder d'En Comú Podem, Jéssica Albiach | @parlamentcat

El Govern de la Generalitat ho té molt complicat per aprovar els pressupostos del 2024 després de la negativa dels comuns a la seva última oferta. 

Per què és important? Aquest dimecres se celebra el ple del Parlament que ha de permetre tirar endavant o rebutjar els comptes presentats per l'executiu de Pere Aragonès. Poques hores abans que comenci, el Govern no ha tancat un pacte amb els comuns i això suposaria que els pressupostos no quedarien aprovats. 

Què en sabem? Els comuns han rebutjat la proposta de l'executiu d'Aragonès d'estudiar una moratòria pels macroprojectes amb motiu de la sequera. 

  • En Comú Podem assegura que la proposta no és nova d'avui i que ja va descartar-la aquest dimarts a la tarda a la reunió celebrada al Palau de la Generalitat entre Aragonès i la líder dels comuns, Jéssica Albiach. 
  • Els comuns rebutgen l'oferta perquè consideren que no afectaria el Hard Rock, ja que el Camp de Tarragona no es troba en emergència per sequera i falta molt temps per posar en marxa el projecte. Unes afirmacions que l'executiu català ja coneixia i havia avançat. 

Què diuen? El portaveu del grup dels comuns, David Cid, ha estat l'encarregat de mostrar el seu rebuig a la proposta a través d'una publicació a través de Twitter. 

  • "Una moratòria que no és una moratòria. Res que incomodi al PSC, a la Caixa o als inversors", ha lamentat el portaveu dels comuns.
  • "En política no tot és el relat i la comunicació. Són coses tangibles. Es vol o no es vol fer el Hard Rock, aquesta és la pregunta. Els Comuns l'hem respost", acaba escrivint Cid al missatge. 

Per altra banda: En el debat que se celebra al Parlament de Catalunya, el Govern ha acusat els comuns d'"incoherència i electoralisme". 

  • La consellera d'Economia, Natàlia Mas Guix, ha criticat els comuns que "avui no es vota res sobre un casino. I han preferit ignorar-ho". 
  • Mas Guix ha reiterat que rebutjar avui els comptes suposa dir 'no' a les reivindicacions dels professionals sanitaris, docents i personal penitenciari.