Política
Mossos d'Esquadra
Foto: Mossos d'Esquadra | Mossos d'Esquadra
1-O

El Govern indemnitzarà amb 70.000€ una víctima d'un projectil de foam dels Mossos

Temps de lectura: 1 minut
Mossos d'Esquadra
Foto: Mossos d'Esquadra | Mossos d'Esquadra

El Govern ha acceptat indemnitzar amb 69.218 euros una dona que va resultar ferida durant les protestes contra la sentència del Procés l'octubre del 2019 a Barcelona, arran de l'impacte d'un projecte de foam dels Mossos d'Esquadra.

En detall: El Departament d'Interior ha assumit el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat en què defensava que el cos policial va actuar de manera desproporcionada.

  • Interior ha doblat la quantitat proposada inicialment, 30.000 euros, després de descartar que la víctima actués amb imprudència: L'informe de la comissió assenyalava que un dels projectils disparats va impactar davant d'una dona en una zona on no es produïen disturbis.
  • A conseqüència del tret de foam, la víctima va patir un traumatisme cranioencefàlic i una fractura de mandíbula que va requerir una intervenció quirúrgica d'urgència i el seu ingrés a l'UCI. A més, va perdre el 80% d'audició en una orella i pateix epilèpsia crònica.

Context: La dona es trobava durant el cinquè dia consecutiu de protestes, en un lloc "on no es produïen ni concentracions ni disturbis", concretament, als Jardinets de Gràcia de Barcelona.

  • En aquell moment, agents dels Mossos d'Esquadra haurien disparat amb llançadores de foam cap a un grup de persones, disparant un dels projectils directament al davant d'aquesta dona.
  • En un primer moment, Interior defensava que la dona s'havia exposat a una "situació de risc" i que no havia adoptat mesures d'autoprotecció davant d'una situació "altament conflictiva".

Per acabar: La víctima demanava 200.000 euros d’indemnització per les seqüeles derivades del traumatisme.