Política
Pere Aragonès i Yolanda Díaz
Foto: Pere Aragonès i Yolanda Díaz | Flickr
Eleccions

Aragonès ataca ara a Yolanda Díaz: "Si jo fos Sánchez, estaria enfadat"

Temps de lectura: 2 minuts
Pere Aragonès i Yolanda Díaz
Foto: Pere Aragonès i Yolanda Díaz | Flickr

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha revelat que el dimarts va parlar per telèfon amb la líder de Sumar i vicepresidenta segona del govern espanyol, Yolanda Díaz, per intentar que convencés els Comuns d'aprovar els Pressupostos catalans.

Per què és important? La convocatòria d'eleccions catalanes ha afectat de ple la governabilitat de l'estat espanyol. El president Pedro Sánchez ha renunciat a presentar els pressupostos per aquest 2024 davant la impossibilitat de negociar-los amb les eleccions a Catalunya.

Què diu? En una entrevista a RAC1, Pere Aragonès ha explicat que quan va veure que els pressupostos caurien i que els comuns no es mourien de la seva negativa, va trucar a Yolanda Díaz.

  • "Li vaig dir que era una irresponsabilitat pels ciutadans, i el que ella em va respondre ho haurà d'explicar ella, però els resultats estan a la vista", ha criticat.
  • Lamenta que la vicepresidenta espanyola no va voler-lo ajudar a salvar els comptes de la Generalitat i que les conseqüències han acabat afectant els pressupostos de l'Estat: "Han volgut bloquejar uns pressupostos de la Generalitat i al final no n'hi ha ni aquí ni allà. Jo, si fos Sánchez, estaria enfadat". 

A més, el president del Govern ha insistit que el Hard Rock "és només una excusa" i que al darrere hi ha una decisió política. Per això, reclama als comuns que expliquin per què han dit que no als comptes.

  • També ha tornat a recalcar que ara es perdran inversions com els més de 1.000 milions per a la gestió de la sequera, l'augment de despesa del 10% en educació o l'increment de la partida per a sanitat.

Per acabar: Així mateix, ha descartat que posi en perill la legislatura de Sánchez. La realitat, però, és que Catalunya ha posat ara a Sánchez en un punt mort.