Política
La presidenta de l'ANC, Dolors Feliu, en una concentració a la Plaça Sant Jaume de Barcelona
Foto: La presidenta de l'ANC, Dolors Feliu, en una concentració a la Plaça Sant Jaume de Barcelona | Instagram / @assembleacat
Eleccions catalanes

L'ANC anuncia aquest dissabte si impulsa la Llista Cívica per a les eleccions a Catalunya

Temps de lectura: 2 minuts
La presidenta de l'ANC, Dolors Feliu, en una concentració a la Plaça Sant Jaume de Barcelona
Foto: La presidenta de l'ANC, Dolors Feliu, en una concentració a la Plaça Sant Jaume de Barcelona | Instagram / @assembleacat

La presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana, Dolors Feliu, anunciarà aquest dissabte els resultats de la Consulta Nacional sobre la Llista Cívica per la Independència. El procés participatiu s'ha celebrat entre l'1 i el 14 de març i, així doncs, aquest divendres ja no es pot votar i és moment de recompte. A través de votació telemàtica, els socis han decidit si l'ANC ha de presentar la Llista Cívica a les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya.

Per què és important? La consulta es va convocar quan encara no se sabia que hi hauria eleccions anticipades ni les intencions de Carles Puigdemont de ser candidat per Junts i, per tant, els vots d'última hora seran especialment rellevants per decantar la balança. 

Què en sabem? El resultats es donaran a conèixer aquest dissabte cap a les 12 del migdia durant l'Assemblea General Ordinària de l'entitat, que es farà Al Centre Cultural Can Costa, a Taradell (Osona). 

  • La Llista Cívica per la Independència té com a objectiu ratificar i fer efectiva la declaració d'independència que el Parlament de Catalunya va aprovar el 27 d'octubre del 2017.

Previsió. Segons s'explica a la web, "si es produeix una resposta afirmativa dels socis, es constituirà l'agrupació d'electors de la Llista Cívica amb la participació activa de la ciutadania compromesa en la consecució de la independència de Catalunya". 

  • En aquest cas, s'assegura a la pàgina oficial, "es promourà un procés de participació de la ciutadania per constituir l'agrupació d'electors".
  • Caldrà veure com, si guanya el "sí", s'accelera el procediment per arribar a temps al 12 de maig. 

Amb detall. Per tal de fer efectiva la declaració d'independència, la Llista Cívica preveu impulsar un acord amb les altres forces polítiques independentistes que ha de comportar l'acompliment d'objectius, com ara:

  • Convertir les properes eleccions de nou en plebiscitàries sobre la independència.
  • Denunciar la decadència autonòmica i tornar a posar la independència a la centralitat política.
  • Signar un codi ètic i de compromís amb la DUI. 

Polèmica. Membres de l’ANC crítics amb la Llista Cívica havien demanat d’impugnar la consulta.   

  • Asseguren que el cens no és correcte i que hi han votat persones que no són membres de ple dret de l'ANC.

Context. Aquest dissabte, a l'Assemblea General Ordinària de l'ANC, també es votarà l’informe de gestió del Secretariat Nacional, l'informe econòmic de l’exercici i la proposta de pressupost del 2024-2025. 

Categoria: Política