Política
Alberto González Amador i Isabel Díaz Ayuso
Foto: Alberto González Amador i Isabel Díaz Ayuso
PP

La parella d'Ayuso va intentar vendre vacunes contra la covid 5 vegades més cares

Temps de lectura: 2 minuts
Alberto González Amador i Isabel Díaz Ayuso
Foto: Alberto González Amador i Isabel Díaz Ayuso

La parella de la presidenta de la Comunitat de Madrid,  Alberto González Amador, va intentar vendre vacunes contra la covid 5 vegades més cares del seu preu real, segons han publicat els diaris 'Eldiario.es' i 'El País'. 

Per què és important? La parella d'Isabel Díaz Ayuso, Alberto González Amador, ha estat el centre d'atenció aquesta setmana per haver defraudat presumptament a Hisenda més de 350.000 euros entre el 2020 i el 2021 a través d'una trama de factures falses i societats pantalla. 

En detall: Una factura falsa per valor de 922.585 euros ha destapat un negoci fallit d'Alberto González Amador a la Costa de Marfil.

  • La parella d'Isabel Díaz Ayuso va fer d'intermediari en la venda de vacunes, una oportunitat que se li va presentar durant una visita al país africà per explorar altres projectes.
  • L'operació consistia a vendre dosis d'AstraZeneca a 15,51 euros, quan no costaven més de tres euros.
  • En cas que s'hagués fet, la parella d'Ayuso i el seu soci s'haurien embutxacat més de dos milions d'euros en comissions, fent servir la mateixa empresa que el 2020 amb la compravenda de mascaretes. 

Malgrat tot, el govern de Costa d'Ivori va paralitzar l'acord perquè es van adonar que el preu de les dosis era molt car, però González Amador encara va intentar convèncer Hisenda que el negoci li havia provocat unes pèrdues que, en realitat, mai no havia tingut. D'aquí surt la factura falsa d'uns 920.000 euros, que es va presentar a l'Agència Tributària.

  • És per això que l'Agència Tributària conclou que no es tracta d'un error, sinó que detecta un "patró organitzat" i declara que la parella d'Ayuso va cometre el frau de forma deliberada, sent conscient que pretenia lucrar-se de forma il·legal.