Política
Juan Carlos Girauta, exalt càrrec de Ciutadans
Foto: Juan Carlos Girauta, exalt càrrec de Ciutadans | Ciudadanos
Eleccions europees

Juan Carlos Girauta ataca de nou: l'adopta Vox per a les eleccions europees

Temps de lectura: 2 minuts
Juan Carlos Girauta, exalt càrrec de Ciutadans
Foto: Juan Carlos Girauta, exalt càrrec de Ciutadans | Ciudadanos

Juan Carlos Girauta torna a l'escena política gràcies a Vox, que ha decidit fitxar-lo de cara a les eleccions europees del 9 de juny. Així ho ha avançat aquest dijous El Confidencial. 

Per què és important? L'exportaveu de Ciutadans va abandonar la formació quan el partit taronja començava a mostrar signes clars de desgast i de possible naufragi. Retirat de la primera línia política, ara ha decidit acceptar la proposta de Vox per anar de número 3 de la llista al Parlament Europeu. 

D'on venim? L'acostament de Girauta al partit ultradretà no era cap secret, sobretot des que al gener del 2021, Vox va comptar amb ell com a ponent per a un acte de la Fundació Disenso (vinculada als d'Abascal) sobre 'El futur de la llibertat d'expressió'. 

Què en sabem? Girauta anirà de tercer a la llista, com a independent, darrere de Jorge Buxadé, cap de la candidatura, i Hermann Tertsch, que serà segon. 

  • La seva incorporació a Vox s'anunciarà oficialment aquest diumenge en el marc del comitè executiu nacional, que es reunirà a Vitòria. 
  • Caldrà veure si el seu retorn a la política també suposa per a ell un retrobament amb la xarxa social X (abans Twitter), després que la plataforma li hagi suspès el compte en diferents ocasions. 

Context. Juan Carlos Girauta va ser un dels membres fundadors de Ciutadans. 

  • La clara derrota d'Albert Rivera a les eleccions generals del novembre del 2019, quan el partit no va aconseguir cap escó al Congrés, va ser un cop molt dur per Girauta. 
  • Va abandonar definitivament el partit el maig del 2020, molt crític amb el suport d'Inés Arrimadas al Govern de Pedro Sánchez durant la pandèmia. 
  • “Ciutadans no té cap futur”, va admetre Girauta assenyalant en aquell moment "la mediocritat dels seus dirigents". 
Categoria: Política