Política
Pedro Sánchez i Pere Aragonès al Palau de la Generalitat
Foto: Pedro Sánchez i Pere Aragonès al Palau de la Generalitat | @govern | X
Taula de diàleg

PSOE i ERC posposen la taula de diàleg fins després de les eleccions

Temps de lectura: 2 minuts
Pedro Sánchez i Pere Aragonès al Palau de la Generalitat
Foto: Pedro Sánchez i Pere Aragonès al Palau de la Generalitat | @govern | X

PSOE i ERC han decidit suspendre temporalment les reunions entre partits en què participa un verificador internacional fins que passin les properes convocatòries electorals catalanes, basques i europees.

Per què és important? La mesa entre la Generalitat i el govern espanyol s'havia de reunir durant el primer trimestre, però ara queda ajornada.

Què en sabem? Les dues formacions assenyalen que a causa de la convocatòria d'eleccions al Parlament de Catalunya, han decidit suspendre aquesta reunió entre partits "prevista per a aquest trimestre, com s'ha fet en anteriors conteses electorals".

  • Així ho han anunciat tots dos partits aquest divendres en un comunicat conjunt, en què assenyalen que PSOE i ERC s'han reunit de forma discreta i periòdica "per avançar en la solució política des de l'acord d'investidura" signat la tardor passada.
  • A més, han precisat que aquest espai "compta amb un mecanisme internacional que té les funcions d'acompanyar, verificar i fer seguiment de tot el procés de negociació", del qual fins ara no se'n coneixen els detalls.
  • Indiquen que tots els actors implicats "aposten pel diàleg i la negociació continus com a forma per trobar una solució política".

En detall: Des d'ERC mantenen que les reunions entre partits es mantindran i que el fet que no hi hagi reunió de la taula de diàleg entre governs no implica suspendre els acords de legislatura, com el traspàs de rodalies o la condonació de part del deute del fons de liquidat autonòmica.

Context: En l'acord d'investidura de Pedro Sánchez, un dels elements que s'hi recollia era la continuïtat de la mesa de diàleg entre els dos governs.

  • Tot i que no es coneixen els detalls d'aquestes reunions, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez va afirmar que el verificador que participi en les reunions entre PSOE i ERC seria diferent de qui exerceix aquesta funció amb Junts.
  • D'aquesta manera el diplomàtic és salvadorenc Francisco Galindo, que ha participat en diverses trobades a Suïssa entre el PSOE i els de Carles Puigdemont els últims mesos.
Categoria: Política
Etiquetes: ERC PSOE Eleccions