Política
Alberto González Amador i Isabel Díaz Ayuso
Foto: Alberto González Amador i Isabel Díaz Ayuso
Madrid

La jutgessa imputa el xicot d'Isabel Díaz Ayuso per defraudar 350.000 euros a Hisenda

Temps de lectura: 2 minuts
Alberto González Amador i Isabel Díaz Ayuso
Foto: Alberto González Amador i Isabel Díaz Ayuso

La magistrada titular del Jutjat d'Instrucció número 19 de Madrid ha obert diligències prèvies per dos presumptes delictes de defraudació tributària i un presumpte delicte de falsedat documental contra Alberto González Amador, parella de la presidenta de Madrid, Isabel Díaz Ayuso.

Per què és important? La magistrada admet a tràmit la denúncia del Ministeri Públic i crida a declarar Alberto González com a investigat amb la resta de persones denunciades per la Fiscalia, acusats d'ajudar-lo a defraudar 350.000 euros amb una trama de factures falses.

En detall: La investigació se centra en els indicis delictius en la declaració dels impostos de societats de 2020 i 2021 i en factures que no es corresponen amb serveis realment prestats. 

  • Segons el Ministeri Públic i l'Agència Tributària, l'empresari va guanyar diversos milions d'euros durant la pandèmia del coronavirus participant en la compravenda de mascaretes, però va idear un sistema perquè la factura fiscal per l'impost de societats no creixés en la mateixa proporció i pogués, en definitiva, pagar molt menys.
  • A la interlocutòria la jutgessa raona que suposadament, i a conseqüència d'aquestes conductes fraudulentes, el contribuent va deixar d'ingressar a la Hisenda Pública estatal per l'Impost de Societats de 2020 una quota de 155.000 euros i per l'impost de societats de 2021, una quota de 195.951 euros.

D'on venim? Alberto González Amador ha reconegut que "certament s'han comès dos delictes contra la Hisenda pública".

  • Així ho va deixar per escrit la defensa en un correu electrònic dirigit a la Fiscalia en el qual exposava la intenció d'arribar a un acord per intentar reduir una possible condemna penal.

Per acabar: L'alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, ha rebutjat aquest divendres demanar la dimissió de la presidenta regional i ha acusat la portaveu del PSOE a l'Ajuntament, Reyes Maroto, de fer un exercici de masclisme "sectari, vomitiu i repugnant".