Política
Oriol Junqueras
Foto: Oriol Junqueras | Flickr
Eleccions

Junqueras insisteix en fer un referèndum: "Si hem de tornar a la presó, tornarem"

Temps de lectura: 2 minuts
Oriol Junqueras
Foto: Oriol Junqueras | Flickr

Els partits comencen la campanya per les eleccions del 12-M. Aquest dilluns, el president d'ERC, Oriol Junqueras, ha insistit a "fer un referèndum" d'independència a Catalunya tot i que alguns hagin de "tornar a la presó".

Què diu? L'objectiu d'ERC per a la pròxima legislatura no és només el finançament, "que és tremendament injust, sinó fer el referèndum". Així ho ha afirmat Junqueras en una entrevista al diari 'Nació'. 

  • "Amb prou suport de la gent hem de ser capaços de fer això", afegeix el líder d'ERC, en al·lusió al referèndum. "I si calgués que alguns hàgim de tornar a la presó, hi tornarem. Clar que ho farem".
  • "També ens deien sense parar que no faríem l’1-O", recorda Junqueras. "I em deien, i si el feu us tancaran. I jo els deia, escolti, si haguéssim d’anar a la presó per les llibertats, hi anirem. I ho vam fer. I ho farem sempre. Sempre prioritzarem aquest país i la seva llibertat", assegura. 

A més, el president d'ERC ha dit que espera que el seu partit rebi prou suports per governar la Generalitat sense que li faci falta "pactar amb irresponsables", en referència amb el PSC, "ni amb egoistes", en referència a Junts.

  • Per això, ha assegurat que ERC es presenta als comicis del 12M amb "tota l'ambició del món" i ha rebutjat avançar possibles pactes amb Junts, els Comuns o el PSC per a la Generalitat, que al seu parer no sempre actuen de manera responsable. 
  • "Malauradament ja hem vist que aquest algú no sempre actua de manera responsable. Alguns van abandonar el Govern i altres des dels seus àmbits de responsabilitat amb altres governs, com el de l'Estat, incompleixen les obligacions respecte a Catalunya", critica Junqueras.

Per acabar: Junqueras ha retret que "la convocatòria electoral és fruit del fet que Junts i els comuns no hagin volgut aprovar uns bons pressupostos", però que "la millor manera d'habilitar-los és que hi hagi unes eleccions i una majoria clara".