Política
Maria Jesús Montero
Foto: Maria Jesús Montero | Flickr
Referèndum

El govern espanyol insisteix que no hi haurà referèndum: "Defensarem l'ordre constitucional"

Temps de lectura: 2 minuts
Maria Jesús Montero
Foto: Maria Jesús Montero | Flickr

El govern espanyol continua insistint a dir que no hi haurà referèndum per la independència de Catalunya. La vicepresidenta primera i ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, ha afirmat aquest dimecres que la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per la independència de Catalunya recolzada per Junts al Parlament català "no condueix enlloc". 

Per què és important? Representants d'ERC han afirmat aquests dies que el PSOE i la seva formació ja estan "parlant del referèndum". Així mateix, el candidat de Junts, Carles Puigdemont, també ha assegurat que el seu partit no posarà "límits" a les seves polítiques i ha defensat com a solució única als problemes la independència de Catalunya.

Què diu? En una entrevista a RNE, María Jesús Montero ha donat per superat el debat sobre el referèndum d'autodeterminació i ha advertit als independentistes que "han d'aprendre que hi ha camins que no condueixen enlloc".

  • A més, ha retret la insistència d'algunes formacions per "generar unes expectatives" als catalans quan és una qüestió que no es pot assolir: "A Catalunya no es pot ni generar una expectativa que no té instrument ni té mitjans per poder aconseguir-se, ni tampoc es pot embarcar moltes persones en un procés, insisteixo, que no acaba a cap lloc", diu contundent la vicepresidenta. 
  • Montero ha recordat que Pedro Sánchez no permetrà "cap allunyament de l'ordre constitucional", per "activa o passiva" i que no "mirarà cap a un altre lloc" com es va fer en l'etapa de Mariano Rajoy. 
  • La ministra ha assegurat que el govern espanyol està apostant per la convivència i la tornada a la normalitat a Catalunya amb mesures com ara els indults o l'amnistia, per parlar del "problemes reals dels catalans". 

Així, Montero ha reivindicat que la política ha de tenir la capacitat "d'intervenir en els moments clau" i que el govern espanyol no permetrà que es traspassi cap límit. La vicepresidenta ha desitjat que els independentistes deixin "definitivament enrere" la idea del referèndum. 

Per acabar: Així mateix, María Jesús Montero ha tornat a reivindicar que el projecte del PSC i de Salvador Illa és la millor opció per "superar" tot això, perquè, ha assegurat, treballarà en "el que importa als ciutadans".