Política
Imatge d'arxiu d'un acte de Podem
Foto: Imatge d'arxiu d'un acte de Podem | X / @podem_cat
Eleccions 12-M

Podem renuncia a presentar-se a les eleccions del 12-M per no "fragmentar l'esquerra"

Temps de lectura: 2 minuts
Imatge d'arxiu d'un acte de Podem
Foto: Imatge d'arxiu d'un acte de Podem | X / @podem_cat

La direcció de Podem Catalunya ha apostat per no presentar-se a les eleccions catalanes del 12 de maig i ha llençat una consulta a la militància del partit per ratificar aquesta decisió.

Què en sabem? Fonts de la formació han explicat que han pres aquesta decisió per "responsabilitat", per no fragmentar el vot de l'esquerra i perquè Catalunya pugui tenir un Govern progressista.

  • La consulta a la militància s'ha obert aquest dimecres i tancarà divendres, i les mateixes fonts han lamentat que els Comuns els hagin dit que no volien anar-hi amb coalició per una "falta de confiança".
  • Al comunicat sobre la consulta a la militància, la direcció de Podem ha assegurat que ha triat "no col·laborar en la fragmentació de l'esquerra, ja que això només beneficia la dreta i l'extrema dreta".
  • Podem reconeix que han tingut "poc temps per reforçar i estructurar" el partit amb vista a unes eleccions catalanes ia les europees, i asseguren que no és viable concórrer a Catalunya i centrar-se en els comicis europeus.

Amb tot, plantegen a la militància si dona suport “a la decisió de la direcció de Podem Catalunya i Podem per continuar construint un Podem més fort, amb mil peus al carrer i aconseguir ser referent a Catalunya”.

Context: El termini per poder registrar coalicions electorals acabava aquest dissabte al matí, però Podem ha considerat que els 'comuns' ja han posat "punt i final" a la seva "aliança històrica" ​​amb els morats, després d'haver concorregut junts a la resta de cites prèvies amb les urnes.

  • Amb això, es trenca la confluència entre les dues formacions que s'havia gestat des de les eleccions generals del 2015, amb la denominació 'En Comú Podem' i que s'havia mantingut de manera estable fins ara.
  • La coalició no es podrà repetir en els comicis del 12M, per als quals els comuns ja han triat Jéssica Albiach com a cap de llista i estan en ple procés de confecció de les seves candidatures.
Categoria: Política