Política
Alberto Núñez Feijóo és el líder del PP.
Foto: Alberto Núñez Feijóo és el líder del PP.
PP

Feijóo imposarà perfils catalanistes a la llista de Fernández per acostar-se a Junts

Temps de lectura: 2 minuts
Alberto Núñez Feijóo és el líder del PP.
Foto: Alberto Núñez Feijóo és el líder del PP.

La direcció nacional del Partit Popular, que lidera Alberto Núñez Feijóo, busca perfils catalanistes, “com el de Roger Montañola”, per incloure a la llista que finalment encapçalarà Alejandro Fernández a les eleccions catalanes. Es tracta, expliquen al Principal, “de persones jove, ben connectades amb la societat catalana i de perfil catalanista”. “Una rèplica”, bromegen, “del que era Feijóo quan va guanyar les seves primeres eleccions a Galicia”. Més enllà de guanyar vots entre l’alta societat catalana, amb aquest moviment el PP també es vol acostar a Junts.

Per què és important? El líder del Partit Popular té molt clar quin ha de ser el perfil dels nous líders del seu partit a Catalunya. Amb la mirada posada en un relleu a mig termini d’Alejandro Fernández, a qui ha confirmat quasi a contracor. Amb el PSC “abraçat i entregat a l'independentisme”, sostenen, “ens cal un perfil com el de Montañola”, exdirigent d’Unió i excandidat del PDeCAT, “per aglutinar vot catalanista al voltant de la desapareguda CiU”.

Què en diuen. Antics dirigents de Convergència coincideixen que “seria un encert” apostar per un perfil com el de Roger Montañola. “Si jo fos Feijóo, sens dubte que el trucaria” expressa en conversa amb el Principal una ex diputada de Convergència Democràtica que va compartir escó amb el que fou líder de la Unió de Joves.

D’on venim. El PP, en la darrera dècada, ha apostat per un discurs dur i de confrontació a Catalunya per fer front a l’independentisme. En algunes ocasions els dirigents han anat més enllà i han atacat a qüestions com la llengua o el finançament, dos temes que sempre ha defensat el catalanisme polític. 

Per acabar. Alberto Núñez Feijóo vol acostar-se de nou a aquest sector de la societat catalana, majoritari encara a dia d’avui, amb la vista posada en les pròximes eleccions generales que si no hi ha avançament seran el 2027. També de cara a millorar la relació amb Junts per Catalunya, amb qui el PP nacional ja va parlar durant les setmanes prèvies a la investidura fallida de Feijóo -tot i l’oposició pública d’Alejandro Fernández, fet que va fer perillar la seva candidatura-. Gènova sosté que “és clau guanyar a Catalunya per arribar a La Moncloa”.