Política
El ministre de Politica Territorial, Víctor Torres
Foto: El ministre de Politica Territorial, Víctor Torres | X / @territorialgob
Cas Koldo

El PP citarà el ministre Ángel Víctor Torres a la comissió del cas Koldo al Senat

Temps de lectura: 2 minuts
El ministre de Politica Territorial, Víctor Torres
Foto: El ministre de Politica Territorial, Víctor Torres | X / @territorialgob

El PP farà servir la majoria absoluta al Senat per citar el ministre de Política Territorial i Memòria Democràtica, Ángel Víctor Torres, perquè comparegui a la comissió d'investigació constituïda ahir a la Cambra Alta sobre el 'cas Koldo'.

Per què és important? La trama de corrupció de compravenda de material sanitari a Espanya durant la pandèmia esquitxa a diferents dirigents del PSOE. És per aquest motiu que el PP vol obrir una comissió d'investigació a la càmera del Senat, on gaudeixen d'una majoria absoluta clara. 

Què en sabem? Els populars volen fer comparèixer Torres després que Koldo García, assessor de l'exministre de Transports, José Luis Ábalos, hagi reconegut en una entrevista a El mundo que era el seu interlocutor per introduir la trama corrupta al Govern de les Canàries, segons asseguren fonts populars.

  • Els d'Alberto Núñez Feijóo volen saber quan es va posar en contacte "la trama corrupta del PSOE" amb Ángel Víctor Torres, a més de conèixer què li van oferir, què van acordar i a canvi de què. 
  • Els populars subratllen que "Torres se suma així a la presidenta del Congrés, que va ser el primer dels noms confirmats ahir a la llista de compareixents que presentarà el Partit Popular" i adverteix que "són els dos primers, no seran els únics".

Context: Ángel Víctor Torres és el ministre que aquest dilluns va anunciar l’inici d’un conflicte institucional amb les autonomies presidides en coalició per PP i Vox que han aprovat —o estan tramitant— normes contràries a la llei estatal de memòria democràtica.

  • “L’expresident canari, que ahir estava molt preocupat pel passat i per Franco, segur que avui ho estarà més pel futur i per Koldo”, apunten fonts del PP.

Per la seva banda, el PSOE va obrir la porta a dur Alberto Núñez Feijóo al Congrés, amb el mateix objectiu.