Política
La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso
Foto: La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso | Twitter / @IdiazAyuso
Amnistia

Ayuso, a Pere Aragonès: "Catalunya és de tots, no és una nació sobirana"

Temps de lectura: 3 minuts
La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso
Foto: La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso | Twitter / @IdiazAyuso

El Partit Popular aprovarà aquest dilluns un informe molt crític que alerta de l'"impacte autonòmic" que tindrà la llei d'amnistia, fent ús de la majoria absoluta que té a la Cambra. La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha carregat contra el president espanyol i el president de la Generalitat durant la Comissió General de les Comunitats Autònomes. 

Què diu? Isabel Díaz Ayuso nega l'existència d'un "conflicte de convivència entre Espanya i les regions" i acusa el Govern espanyol de fer bandera del frontisme, la mentida i de trair el mandat de les urnes".

  • "Estem davant d'un cop contra la unitat nacional, la democràcia i l'Estat de dret, que serà imparable si no reaccionem a temps", assegura.
  • A més, en al·lusió al referèndum, la presidenta regional recorda que si bé l'article 92 de la Constitució permet que es consulti els ciutadans sobre qüestions d'especial rellevància, ha subratllat que fa referència "a tots els espanyols", on resideix la sobirania del país. Significa que el que passa a qualsevol dels territoris apel·la a tot Espanya: "Catalunya, senyor Aragonès, és de tots els espanyols", ha dit al president de la Generalitat.
  • "Catalunya no és cap nació sobirana, senyor Aragonès", recorda Ayuso al president català. "El que sigui Catalunya és cosa de tots i preguntar una part és tan il·legal com insultant", afirma.

En profunditat: La presidenta madrilenya diu que l'amnistia és una "humiliació pública perquè quedi clar qui mana": "No és normal a cap país democràtic que el Govern espanyol depengui de qui té com a objectiu declarat liquidar la nació", ha alertat. 

  • "L'Estat no hauria de demanar perdó als criminals que van voler destruir l'Estat amb els diners de tothom", diu.
  • Ayuso recorda que l'aplicació de l'article 155 a Catalunya el 2017 "va desactivar el separatisme, però ara Sánchez l'ha tornat a alimentar".
  • També ha recordat que la primera conseqüència d'una independència de Catalunya seria "que els pensionistes catalans no podrien cobrar les pensions", referint-se al dèficit en matèria de Seguretat Social de la comunitat autònoma.

A més, Ayuso ha aprofitat per continuar carregant contra el seu homòleg català per qüestions com la llengua o la sequera. 

  • "De quina repressió ens parla, senyor Aragonès? De la que apliquen vostès amb els catalans que lluiten pel dret constitucional dels seus fills a ser educats en espanyol?", ha preguntat. 
  • "Els independentistes han anunciat que volen administrar ells tot el que es recapta a Catalunya. Comencin, per cert, per una gestió eficaç de l'aigua, perquè com recaptin tot de la mateixa manera, anem arreglats", ha retret Ayuso.
Categoria: Política