Política
La consellera d’Acció Exterior, Meritxell Serret
Foto: La consellera d’Acció Exterior, Meritxell Serret | @govern
Polèmica

La consellera Serret atribueix a Junqueras el suport de l'advocat del TJUE a Puigdemont

Temps de lectura: 2 minuts
La consellera d’Acció Exterior, Meritxell Serret
Foto: La consellera d’Acció Exterior, Meritxell Serret | @govern

La consellera d'Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret, ha escombrat cap a casa, és a dir, cap a Esquerra Republicana de Catalunya, en saber que l'advocat general del TJUE ha donat la raó a Carles Puigdemont i Toni Comín en la demanda que van presentar per no haver-los reconegut com a eurodiputats al començament de la legislatura, l’estiu del 2019. Segons Serret, aquesta notícia "reforça la doctrina Junqueras". 

Per què és important? Les paraules de Serret no han agradat gens en l'entorn de Junts per Catalunya, que atribueixen la victòria, sobretot, a la tasca desenvolupada tots aquests anys per l'advocat Gonzalo Boye. 

D'on venim? L'advocat general del Tribunal de Justícia de la Unió Europea, Maciej Szpunar, ha donat la raó aquest dijous a Puigdemont i Comín i ha demanat anul·lar la negativa de l'Eurocambra a entregar-los l'escó en un primer moment per no haver jurat la Constitució.

Què ha dit? "Celebro que el TJUE reforci la doctrina Junqueras i es posicioni a favor de la causa de Puigdemont i Comín", ha escrit Serret a les xarxes socials.

  • I ha afegit: "Un pas més de la justícia europea en la línia del que sempre hem defensat". 

Reacció. El diputat de Junts, Francesc de Dalmases, ha ironitzat sobre la publicació de la consellera. 

Context. Puigdemont i Comín van participar en les eleccions europees del 2019, però mai van poder anar a la Junta Electoral Central, per la qual cosa no apareixien a la llista que la JEC va enviar a l'Eurocambra.

  • Per això, el president de l'Eurocambra en aquell moment, Antonio Tajani, va decidir comunicar a Puigdemont i Comín que no podia reconèixer la seva condició de membres del Parlament Europeu.
  • Ara, el polonès Maciej Szpunar sosté que el Parlament Europeu hauria d'haver reconegut la condició d'eurodiputats a Puigdemont i a Comín des del primer moment, des de la proclamació dels resultats oficials el 13 de juny del 2019.