Política
Carles Puigdemont, president a l'exili
Foto: Carles Puigdemont, president a l'exili | Instagram / @carlespuigdemont
Eleccions 12-M

Puigdemont amenaça de retirar el suport a Sánchez si fa "un Collboni" i Illa respon

Temps de lectura: 2 minuts
Carles Puigdemont, president a l'exili
Foto: Carles Puigdemont, president a l'exili | Instagram / @carlespuigdemont

El candidat de Junts a les eleccions catalanes del 12 de maig, Carles Puigdemont, ha amenaçat el líder del PSC, Salvador Illa, en retirar el suport de la seva formació a Pedro Sánchez i al PSOE si intenta impedir un govern independentista.

Què diu? Carles Puigdemont ha deixat anar a Illa que "ja sap quines són les conseqüències" per al govern de Pedro Sánchez si després del 12 de maig "fa un Collboni" i pacta amb el PP per ser investit president.

  • "No hi ha res a negociar des del punt de vista de la investidura. Si tenim una majoria sòlida, ell sabrà el que ha de fer, però no bescanviarem res amb el PSC. Ho sabia perfectament a Barcelona i Illa i Collboni van decidir pactar amb el PP". Així ho ha dit en una entrevista al diari 'El Nacional'.
  • Puigdemont explica que els ciutadans no entendrien que Junts encara recolzés els socialistes per continuar a la Moncloa si Salvador Illa fos investit amb els vots del PP i dels Comuns: "No entendria ningú que nosaltres continuéssim donant suport a una persona que no va guanyar les eleccions, el senyor Pedro Sánchez, i que és president gràcies als nostres vots", diu. 
  • Demanat per si contempla l'opció de formar un tripartit amb el PSC, Puigdemont ha respost contundent: "Si l'independentisme no és capaç de sumar una majoria al Parlament perquè els números no donen, no hi ha res a dir. No seré jo qui condueixi la negociació amb el PSOE". 

Per la seva part, Salvador Illa també ha dit la seva i explica que veu "molt difícil" un govern amb Junts després de les eleccions del 12-M.

  • "Un nou acord entre Junts i ERC per governar, que em sembla que és el que proposa Puigdemont, implica la destrucció mútua assegurada per a Catalunya", ha advertit Illa. 
  • A més, afegeix que els dos partits polítics "han cogovernat en els darrers deu anys i el balanç és molt dolent per a Catalunya".

Per acabar: El candidat del PSC no vol perdre l'esperança i diu que "a Catalunya hi ha una voluntat d'obrir una nova etapa després d'una dècada perduda".