Política
Dolors Feliu, presidenta de l'ANC
Foto: Dolors Feliu, presidenta de l'ANC | Instagram / assembleacat

L'ANC no paga el lloguer de la sala a la filial de Sabadell per vetar el debat amb Aliança Catalana

Temps de lectura: 2 minuts
Dolors Feliu, presidenta de l'ANC
Foto: Dolors Feliu, presidenta de l'ANC | Instagram / assembleacat

El Secretariat Nacional de l'Assemblea s'ha sortit amb la seva per la porta del darrere. En comptes de prohibir el debat amb Aliança Catalana, que era el seu objectiu inicial, ha forçat que l'assemblea territorial de Sabadell hagi de suspendre tot el cicle previst, ofegant aquesta filial econòmicament. 

Què en sabem? Segons ha anunciat l'ANC de Sabadell, l'Assemblea ha decidit no pagar el lloguer de la sala de l'auditori on s'havia de celebrar el cicle de presentacions dels partits independentistes que concorreran a les eleccions catalanes el pròxim 12M. D'aquesta manera, ha aconseguit que s'hagi de suspendre tot el cicle sencer que se celebrava aquesta setmana. 

Què diu? "Aquest matí el Secretariat Nacional de l'Assemblea ens ha tallat les ales malgrat la nostra voluntat de fer els debats. Han avisat l'auditori dient que no els pagaran el lloguer de la sala", ha denunciat la filial de Sabadell en una publicació a les xarxes socials.

  • "Sense sala és impossible fer el cicle", ha lamentat aquesta assemblea territorial, reconeixent, així, que es veu obligada a suspendre tot el programa del cicle 'Partits independentistes: Propostes de país per als propers 4 anys'. 

D'on venim? L'assemblea territorial de Sabadell havia organitzat aquest cicle entre el 15 i el 19 d'abril per donar veu a cinc formacions independentistes, amb o sense representació parlamentària. 

  • Tot i que ERC i la CUP havien confirmat inicialment la seva participació, es van fer enrere quan van saber que els de Sílvia Orriols hi serien presents. 
  • Davant de la polèmica generada, el Secretariat Nacional de l'ANC ha buscat diferents maneres de treure's el problema de sobre intentant forçar que els socis de Sabadell cancel·lessin els debats.
  • "Tot i que les assemblees territorials no requereixen autorització per dur a terme actes ni programar-los, cal tenir en compte que totes les assemblees han de respectar el Codi ètic de l’entitat", afirmava l'ANC en un comunicat divendres passat. 
  • Tot i les pressions, el secretariat de Sabadell va anunciar dissabte que estava decidit a continuar endavant amb els actes, per "donar veu a tothom que tingui quelcom a dir a la ciutadania i deixar que sigui aquesta la que decideixi quins arguments dona per bons i quins desestima".
  • A més, va acusar ERC i la CUP d'estar fent difusió pública d'aquesta polèmica "per interessos de partit". 

Situació actual. De moment, el cicle ha queda suspès.

  • No obstant això, alguns usuaris d'X (Twitter) ja han proposat organitzar una recollida de diners perquè l'assemblea territorial de Sabadell pugui organitzar els debats.