Política
Borja Sémper
Foto: Borja Sémper | Flickr
Cas Koldo

El PP diu que el PSOE no ha après dels casos de corrupció del passat i avisa: "Tot se sabrà"

Temps de lectura: 2 minuts
Borja Sémper
Foto: Borja Sémper | Flickr

El PP ha avisat avui al Govern espanyol que la Justícia "serà implacable" amb l'anomenat cas Koldo i ha assegurat que el PSOE no ha après de casos de corrupció del passat.

Per què és important? El PSOE, que no havia inclòs en la seva proposta de compareixences el nom d'Ábalos, finalment ha accedit a trucar al qui va ser ministre de Foment i que tenia com a assessor Koldo García Izaguirre. En total, els grups han proposat trucar a més de 200 persones, sent el PSOE la formació que més noms ha posat sobre la taula, 84 en total, seguit del PP, amb 67.

Què diu? El portaveu del PP, Borja Sémper, ha assegurat aquest dimecres en una entrevista a 'Antena 3' que l'actuació del PSOE de posar el "ventilador" a la comissió d'investigació de les mascaretes del Congrés evidencia que no ha après de casos passats de corrupció.

  • "No ha entès res de com reaccionar davant de la corrupció", afirma Sémper. "No ha entès els casos del passat, els que els van afectar a ells, els que ens van afectar a nosaltres i els que van afectar altres formacions polítiques", ha emfatitzat.
  • A més, el portaveu ha assenyalat que "crida veritablement l'atenció" que el grup socialista "no volgués trucar" l'exministre José Luis Ábalos a la comissió del Congrés quan el "va apartar" i el "va expulsar" del seu grup parlamentari.
  • El PP acusa el PSOE de crear "confusió" en les comissions d'investigació citant persones "que no hi tenen res a veure" i que "no aportaran absolutament res", mentre que "els que realment poden aportar llum" queden "relegats", fent al·lusió al ministre Ábalos. 

En profunditat: "En qualsevol cas, més enllà de l'esdevenir de les comissions d'investigació, la Justícia serà implacable", ha avisat el portaveu del PP i ha assegurat que confia "absolutament en l'Estat de Dret i en l'acció de la justícia".

  • Borja Sémper ha advertit els socialistes que "absolutament tot s'acabarà per saber". Per això, ha dit que seria "molt rellevant" que el PSOE "hagués après la lliçó" del passat i "abans que ens ho expliquin els jutges" o "hi hagi filtracions a premsa", el PSOE expliqui la veritat, encara que ha assumit que "no passarà".