Política
La portaveu d'ERC, Raquel Sans, mirant el cartell de Pere Aragonès.
Foto: La portaveu d'ERC, Raquel Sans, mirant el cartell de Pere Aragonès.
ERC

ERC es gastarà 1,7 milions d'euros en la campanya d'Aragonès pel 12-M

Temps de lectura: 1 minut
La portaveu d'ERC, Raquel Sans, mirant el cartell de Pere Aragonès.
Foto: La portaveu d'ERC, Raquel Sans, mirant el cartell de Pere Aragonès.

Esquerra Republicana es gastarà un total d'1,7 milions d'euros per a la realització de la campanya de Pere Aragonès per a les eleccions del pròxim 12 de maig. Quelcom més d'un milió es destinarà per a l'organització dels diferents actes, un total de 200 durant les dues setmanes, i la publicitat electoral i 620.000 euros per a la tramesa electoral.

Què en sabem? Que els republicans han optat per un dels pressupostos més elevats del partit en unes eleccions autonòmiques per una campanya en què per primer cop sortiran de Catalunya per a realitzar el míting central a Ginebra (Suïssa). En total ERC realitzarà 200 actes a tot el territori.

Per què és important? Tots els partits tenen un límit establert respecte al que poden gastar en campanya electoral. D'aquests 1,8 milions d'euros que es gastarà ERC, podrà dedicar un màxim del 20% a publicitat en mitjans de comunicació. La candidatura de Pere Aragonès ha pressupostat quelcom més d'un milió per a la realització d'actes, desplaçaments i publicitat i 620.000 euros de tramesa electoral.

Background. Un dels motius que augmenten el pressupost de campanya d'ERC és la celebració per primer cop del míting central de campanya a Ginebra, per facilitar la presència física de Marta Rovira i Rubén Wagensberg, ambdós exiliats a Suïssa des de fa diversos mesos.

Categoria: Política