Política
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez
Foto: El president del govern espanyol, Pedro Sánchez
PSOE

Sánchez posa en dubte al jutge que investiga la seva dona: "Tot i això, crec en la Justícia"

Temps de lectura: 3 minuts
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez
Foto: El president del govern espanyol, Pedro Sánchez

El president del Govern Espanyol, Pedro Sánchez, ha posat en dubte aquest dimecres la decisió d’un jutge de Madrid d’investigar a la seva dona per dos presumptes delictes. Ho ha fet en resposta a una pregunta del portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, sobre el funcionament de la Justícia a Espanya. Rufián li ha llançat un cable afirmant que “l’entenc perfectament, avui està patint vostè en les seves pròpies carns la guerra bruta”. El líder del PSOE no ha tractat d'amagar el seu enuig amb la situació que li està tocant viure i ha marxat del Congrés més ràpid del que és habitual.


Background. Aquest dimecres al matí El Confidencial ha publicat que un jutjat de Madrid ha obert diligències prèvies per a investigar la suposada comissió de dos delictes, un de tràfic d'influències i un altre de corrupció en els negocis, contra la dona de Sánchez, Begoña Gómez. Les empreses a les que ella hauria ajudat van rebre posteriorment importants ajudes per part del Govern d'Espanya que dirigeix el seu marit.

D'on venim. Els partits independentistes porten molts mesos denunciant que a Espanya hi ha lawfare contra el sobiranisme. Un extrem que Sánchez i el PSOE sempre han negat. Per això, després de saber que un jutge investiga a la dona de Sánchez -una operació que l'esquerra considera que està orquestrada per la dreta-, Rufián li ha preguntat a Sánchez per què opina de la Justícia a Espanya. Una pregunta que li ha permès al president del Govern espanyol posar en dubte la decisió del jutge assegurant que "malgrat el que hem conegut avui, segueixo creient en la Justícia del meu país, la seva autonomia i la seva independència".

Què ha passat: "¿Creu vostè a la Justícia?", és la pregunta concreta que li ha formulat Gabriel Rufián al cap de l'Executiu espanyol. "Doncs fixi's, seré molt clar i breu -ha respost Sánchez, amb un rostre molt seriós-. En un dia com avui, i després de les notícies que he conegut, malgrat tot, segueixo creient en la Justícia del meu país".


Què han dit:

  • Sánchez: "En un dia com avui i després de les notícies que he conegut, malgrat tot, segueixo creient a la Justícia del meu país, a la seva autonomia i a la seva independència".
  • Rufián: "Durant tot aquest temps hem vist coses gravíssimes. Ningú ha pagat, estan més crescuts que mai i ho tornarien a fer. Fins i tot vostès en algun moment han mirat cap a un altre costat. Així que la pregunta també és molt senzilla, senyor president: què pensa fer? Perquè hi ha un munt de Villarejos. Què pensa fer per rescabalar tot això i per restituir tota aquesta gent?"