Política
Begoña Gómez
Foto: Begoña Gómez | EFE
Govern espanyol

Hazte Oír presenta una nova querella contra Begoña Gómez per tràfic d’influències

Temps de lectura: 2 minuts
Begoña Gómez
Foto: Begoña Gómez | EFE

L'associació ultradretana 'Hazte Oír' ha presentat aquest divendres una nova querella contra Begoña Gómez per presumpte tràfic d'influències.

Per què és important? Es tracta del mateix delicte el qual va denunciar l'associació Manos Limpias i que després va reconèixer públicament que podria estar basat en noticies falses.

Situació actual: L'organització Hazte Oír ha presentat una segona demanda contra Gómez davant del Jutjat d'Instrucció número 41 de Madrid, el mateix que ja ha obert diligències contra la dona del president del govern espanyol, Pedro Sánchez.

  • Segons la plataforma ultracatòlica, es tracta d'una "querella fonamentada i incidint en fets i informacions de manera cronològica i rigorosa". 
  • En una publicació al seu compte d'X (antic Twitter), l’entitat recorda que “fa setmanes” es van “comprometre” a presentar “una bateria d’accions judicials” contra Gómez.
  • "Aquesta querella és més àmplia que la denúncia presentada per Manos Limpias, ja que incideix en més fets suposadament delictius, i va acompanyada de diversa documentació procedent d'arxius públics", ha afirmat el portaveu Miguel Tomás.

En detall: Acusen Begoña Gómez d'un presumpte delicte de trànsit d'influències indicant que, "des de l'arribada del seu marit, en segona ocasió, a la Secretaria General del PSOE (21 de maig de 2017) i sobretot des de l'arribada al càrrec president del Govern d'Espanya l'1 de juny del 2018; s'ha prevalgut de la seva condició d'esposa del president del Govern, per establir relacions comercials i professionals amb diverses empreses i entitats”.

  • La denúncia ha anat acompanyada d?una petició de dimissió a Sánchez. "No pot continuar al seu càrrec si ha permès amb la seva inacció aquest tipus de situacions", argumenten els ultracatòlics.

D'on venim? Precisament, aquest dijous Manos Limpias ha admès en un comunicat que la seva denúncia contra Begoña Gómez està basada en "informacions periodístiques" que podrien ser falses.

  • En un comunicat, el líder de Manos Limpias, Miguel Bernad, diu explícitament que no té cap altra informació a banda dels articles publicats, però nega que hagi comès "el més petit acte falsari".
  • A més, la Fiscalia ha presentat un recurs contra la decisió del jutjat de Madrid d'obrir una investigació contra Begoña.