Societat
Alimentació

Per què augmenta la població vegetariana i vegana al món?

El 42% dels consumidors de tot el món creu que en els pròxims 10 anys la majoria de la gent menjarà aliments d'origen vegetal en comptes de carn. Tot i el context d'inseguretat alimentària i de pujada de preus, un 60% dels consumidors assegura que menja aliments saludables generalment, i cada vegada més persones segueixen dietes vegetarianes i veganes.

Són les conclusions de la investigació Grains of Truth feta per agents internacionals i que analitza les opinions de gairebé 30.000 consumidors de 31 mercats d'arreu del món. 

Per què és important? Un 60% de la població considera que la falta d'aliments és un problema molt greu i el 51% se sent insegura sobre el seu subministrament d'aliments.

  • L'augment del cost de la vida també impacte en la percepció del subministrament d'aliments, el 92% dels consumidors ha vist apujar el preu de la seva cistella de la compra en els últims mesos.

Context: La preocupació i sensació d'inseguretat alimentària, però, varia segons el lloc del món.

  • Mentre països com Brasil, Colòmbia i el Perú presenten alts nivells de preocupació, l'Índia, l'Aràbia Saudita i Egipte, mostren nivells molt més baixos d'inseguretat.

En detall: La Generació Z i els Millennials mostren un interès molt més elevat per provar dietes vegetarianes.

Què diuen? "El fet que tantes persones de tot el món s'interessin cada vegada més per menjar aliments sans i sostenibles és un senyal encoratjador", assegura la doctora Gunhild Stordalen, fundadora i presidenta executiva de l'organització EAT.

  • "El públic comença a entendre l'escalada de la crisi climàtica i de la natura i els perills que comporta en la seva vida quotidiana en entrellaçar-se amb la pandèmia, la guerra contra Ucraïna i l'acceleració de la crisi del cost de la vida", afirma Stordalen.