Societat
La desapareguda Evi Anna Rauter
Foto: La desapareguda Evi Anna Rauter | ACN
Investigació

La Guàrdia Civil confirma que la noia de Portbou era Evi Anna Rauter

La desapareguda Evi Anna Rauter
Foto: La desapareguda Evi Anna Rauter | ACN

La Guàrdia Civil ha confirmat que el cos de la noia morta a Portbou (Alt Empordà) que es va trobar el 1990 és el de la italiana Evi Anna Rauter. El cas es va reobrir després de la investigació del programa Crims de TV3. 

Per què és important? La família de la noia desapareguda ha pogut identificar el cos a través de fotografies que la policia els hi va mostrar. Feia més de 30 anys que no sabien que havia passat amb l'Evi. 

Què sabem: La germana de l'Evi ha estat l'encarregada d'identificar, a través de fotografies de la policia, que la noia morta de Portbou es tractava de la seva germana. 

  • La coincidència dels trets facials ha portat a la Guàrdia Civil a confirmar finalment la identitat de la víctima. 

Context: El setembre del 1990 va aparèixer el cos d'una noia sense cap mena d'identificació penjada d'un arbre de Portbou. 

  • La policia va començar a investigar els fets, però després de diversos anys estancats, la investigació es va aturar perquè no hi havia cap classe de pista. 
  • L'any 2022 el cas es va reactivar gràcies a un programa de televisió d'una cadena d'Àustria i el programa Crims de TV3. Es va descobrir que una noia italiana havia denunciat la desaparició de la seva germana a la comissaria de Florència el setembre del 1990, just quan la noia va aparèixer morta a Portbou.
  • El programa de televisió es va posar en contacte amb la Guàrdia Civil per facilitar algunes de les fotografies que havia enviat la germana de la noia que encara no s'havia identificat. Els agents van comprovar que hi havia moltes similituds entre les fotografies d'aquella jove amb el cos que s'havien trobat i van decidir contactar amb la dona italiana per prendre-li declaració.

En detall: La Unitat de Policia Judicial de Girona va demanar al Servei de Criminalística de la Guàrdia Civil un informe d'anàlisi facial que relacionava les fotografies proporcionades per la dona italiana amb les del cos de Portbou.

Situació actual: Fa pocs dies, el 14 de novembre, l'informe ha confirmat que els trets facials de les dues dones s'assemblen molt i, per tant, són la mateixa persona. La Guàrdia Civil ha confirmat que el cos que es va trobar a Portbou el 1990 era el d'Evi Anna Rauter.

  • La Fiscalia italiana va reobrir el cas aquest mes de juny després de l'emissió del programa català. 
Categoria: Societat