Societat
La visió de les càmeres de seguretat d'una presó de Catalunya
Foto: La visió de les càmeres de seguretat d'una presó de Catalunya | Justícia
Justícia

Així ha estat la primera nit de Dani Alves a la presó de Brians 1

La visió de les càmeres de seguretat d'una presó de Catalunya
Foto: La visió de les càmeres de seguretat d'una presó de Catalunya | Justícia

Dani Alves compleix els seus primers dies a presó preventiva després que el jutge així ho decretés per l'alt risc de fuga que presenta el futbolista brasiler. Va ingressar al centre de Brians 1 (Sant Esteve Sesrovires, Barcelona) el vespre del divendres 20 de gener, i així ha estat la seva primera nit a la garjola.

Per què és important? El cas afecta qui va ser jugador del FC Barcelona durant dues etapes, sent el futbolista amb més títols de la història. Està acusat d'haver violat una dona a la discoteca Sutton de la capital catalana.

Context: 

En profunditat: Dani Alves ha passat la seva primera nit a la presó capcot, sense gairebé parlar i sense gana, segons ha informat La Vanguardia.

  • Va arribar amb la mateixa roba que vestia quan els Mossos el van detenir i va acceptar la roba que li van donar a Brians 1 mentre la seva família no li feia arribar més.
  • El metge va constatar que es trobava bé i que no necessitava cap medicament concret, i li va oferir una pastilla per dormir, que ell va rebutjar. Li van donar un llibre per llegir i una ampolla d'aigua. Li ha costat dormir, ha reconegut als treballadors.
  • No va poder fer la trucada de rigor ja que no recordava cap número de telèfon i no portava el seu mòbil a sobre. Els funcionaris es van sorprendre que la seva advocada no li portés res aquella nit.
  • Li van portar una safata amb el sopar i gairebé no va menjar; una mica de fruita i res més. Quelcom habitual en els acabats d'aterrar a Brians 1, cosa que es normalitza passats uns quants dies.
  • Alves tampoc no parla i allò que diu ho diu amb to baix i respecte. No ha demanat res ni preguntat res, ni ha expressat cap emoció que hagi cridat l'atenció dels funcionaris, recull la periodista Mayka Navarro.
  • Com la resta d'interns, té una targeta amb una mica de diners que pot fer servir per comprar alguns productes de les màquines que hi ha al pavelló d'ingressos, com cafè, pastes o dolços. Un cop el destinin a un mòdul, podrà comprar a l'economat.

Com és la seva cel·la? L'espai on dorm Alves al pavelló d'ingressos és una cel·la individual, amb una finestra cap a l'exterior, un llit, un escriptori, una dutxa i un lavabo.

A partir d'ara: Està pendent que la junta de tractament es reuneixi per decidir quin és el millor mòdul per al futbolista. Fins llavors, no es creuarà amb cap intern, tampoc durant les seves sortides al pati.

Categoria: Societat