Societat
El camp de futbol del Levante Las Planas
Foto: El camp de futbol del Levante Las Planas | @fclevantelp
Agressions sexuals

9 anys de presó per a un entrenador de futbol per violar una jugadora menor d'edat

Temps de lectura: 3 minuts
El camp de futbol del Levante Las Planas
Foto: El camp de futbol del Levante Las Planas | @fclevantelp

L'Audiència de Barcelona ha condemnat a 9 anys de presó a un entrenador de futbol del Levante Las Planas de Sant Joan Despí per violar diverses vegades una de les seves futbolistes de 16 anys. L'home haurà d'indemnitzar a la víctima amb 50.000 euros i no podrà treballar amb menors.

Què en sabem? L'autor dels fets, Francisco R. T, va violar diverses vegades la noia entre el 2013 i el 2014.

  • El jutge també imposa mesures de llibertat vigilada, allunyament i la prohibició de no comunicar-se amb la víctima.

Al detall: La víctima es va intentar suïcidar en dues ocasions, segons va publicar El Periódico.

  • La noia va arribar amb la seva família des del Marroc el 2008 i, poc després, va començar a jugar al cadet femení del club barceloní. L'entrenador es va interessar per la jugadora i es va guanyar la confiança dels pares.
  • El 2013, l'home va començar a mostrar desig sexual quan ella tenia 16 anys. Primer li va fer un petó a la boca, un altre dia li va dir que li toqués el penis dins del cotxe, però la noia va poder fugir.
  • El gener del 2014 l'home va violar analment la menor al seu pis, i la noia va haver d'anar a urgències de l'hospital. Es van produir cinc violacions més entre juny de 2013 i novembre del 2015, sempre amagant l'origen del dolor.

El més nou: L'advocada de la víctima, Carla Vall, ha celebrat aquest matí la sentència que arriba 6 anys després d'iniciar el procés judicial.

En profunditat: L'home, que tenia 40 anys, va teixir una relació molt estreta entre la noia i els pares d'ella. 

  • Segons la sentència, la relació era "de continguts clarament desproporcionats i fins i tot extravagants", que va portar l'home i la menor a caure en un "estat de dependència afectiva i emocional". 

  • L'entrenador exercia una "presència constant, autoritat i control sobretot el que feia ella". De fet, el tribunal considera que el control era molt superior a l'habitual entre uns pares i la seva filla adolescent, perquè incloïa el xantatge o l'amenaça permanent de tallar la relació o donar determinades informacions als seus pares. Fins i tot la va amenaçar de matar-la o deixar-la embarassada.

A més: El condemnat també va entrenar equips al Molins de Rei i el Fontsanta Fatjó de Cornellà.