Societat
Un home enmanillat.
Foto: Un home enmanillat.
Successos

S'entrega després de retenir la parella i la seva família amb una escopeta

Temps de lectura: 2 minuts
Un home enmanillat.
Foto: Un home enmanillat.

Agents de la Guàrdia Civil han detingut a Ciudad Rodrigo (Salamanca) l'home que, armat amb una escopeta, va retenir a la seva parella i dos familiars d'aquesta.

¿Què en sabem?

  • Els fets van tenir lloc el dijous 16 de febrer a Tenebrón, municipi de Salamanca, quan l'individu va retenir tres persones, amb una de les quals mantenia una relació; les altres dues eren membres de la seva família.
  • El pare de la dona va poder deslligar-se i desarmar-lo, cosa que va provocar la fugida de l'ara detingut, i va avisar la Guàrdia Civil, que va establir un operatiu de recerca. Els investigadors van localitzar i van confiscar totes les armes que tenia.
  • L'individu s'ha entregat a la policia la nit d'aquest divendres 17 de febrer. Els agents l'han detingut com a suposat autor d'un delicte de detenció il·legal, segons apunta EFE.

A partir d'ara: El detingut serà posat a disposició del Jutjat d'Instrucció de Ciudad Rodrigo en funcions de guàrdia al llarg d'aquest dissabte.

Mentrestant: La Guàrdia Civil ha alliberat una dona i el seu fill menor de dos anys en un hotel de la localitat d'Alcossebre (Castelló) on portaven gairebé dos mesos retinguts per la parella de la víctima.

Context: El Ministeri de l'Interior del Govern ha aprovat la instrucció a les Forces de Seguretat de l'Estat en la qual indica que a partir d'ara es començarà a informar les víctimes de violència de gènere sobre si el seu agressor és reincident.

  • Segons el Ministeri de l'Interior, actualment el 9,3% dels agressors encaixa en el perfil de persistents, uns 61.000 homes.

¿On demanar ajuda? Les dones que creguin que puguin estar patint violència masclista poden demanar ajuda al telèfon d'atenció i informació: 900 900 120.

En cas d'emergència també es pot trucar al 112. Per demanar informació i assessorament es pot recórrer al WhatsApp 601 00 11 22.