Societat
Isabel Movilla, mare de Caroline del Valle, menor desapareguda a Sabadell
Foto: Isabel Movilla, mare de Caroline del Valle, menor desapareguda a Sabadell | 8tv
Desaparicions

Vuit anys sense Caroline del Valle: "La justícia dona per morta la meva filla"

Temps de lectura: 4 minuts
Isabel Movilla, mare de Caroline del Valle, menor desapareguda a Sabadell
Foto: Isabel Movilla, mare de Caroline del Valle, menor desapareguda a Sabadell | 8tv

Fa vuit anys que Isabel Movilla va veure per darrer cop la seva filla. Caroline del Valle va desaparèixer el 2015, en misterioses circumstàncies que avui dia segueixen sense esclarir-se.

Per què és important? Aquesta és una de les desaparicions recents més fosques ocorregudes a Catalunya. Una història de mentides, contradiccions i manca de transparència que no permeten una mare saber què va passar amb la seva filla de 14 anys.

Els fets: 

  • Caroline anava a sortir de festa a la Vila Olímpica de Barcelona amb una vintena de menors la nit del 14 de març del 2015. L'última conversa que va tenir amb la seva mare va ser a les 21:30, quan li va demanar per Whatsapp de dormir a casa d'una amiga seva, proposta que ella va acceptar.
  • No va tornar a casa per dinar l'endemà i van saltar les alarmes. Isabel la va trucar, però tenia el mòbil apagat. Va provar sort amb l'amiga, que li va dir que havien dormit juntes i que acabava de dinar amb ella, així que arribaria de seguida.
  • Però res d'això no va passar. Per començar, no van anar a la Vila Olímpica, sinó a la Zona Hermètica de Sabadell, segons li va dir per Facebook només una de les seves amigues, que també indicava que estaria en una casa abandonada i en males condicions.
  • La mare va denunciar davant dels Mossos d'Esquadra, però les contradiccions i la manca de proves i de testimonis van complicar enormement la investigació fins al punt de tancar-la.

El moment crític: Segons es desprèn de la investigació, els Mossos d'Esquadra van presentar-se a la Zona Hermètica, on centenars de joves bevien alcohol, Caroline entre ells. Abans de sortir corrents, van acordar retrobar-se a l'estació de Sants; tanmateix, Caroline mai no hi va arribar. L'últim a fer-ho va declarar als investigadors que havia fugit amb ella, però que es va cansar de córrer, que va suggerir-li que s'amagués sota un cotxe i que ell va seguir amb la correguda.

Què diu? Isabel Movilla ha visitat L'Àtic de 8tv amb motiu del vuitè aniversari de la desaparició de la menor.

  • Ha explicat la manca de cooperació del cercle de Caroline: "Cap amiga seva no m'ha ajudat. De fet, només he rebut vexacions i una d'elles m'ha denunciat per dir que menteix. Però és que menteix: no va dormir a casa seva".
  • Ha lamentat la falta de solucions per part de la policia i dels tribunals, i ha demanat que es torni a investigar: "La justícia dona per morta la meva filla i ha tancat el cas per falta de proves. És el que pensen i d'aquí no els pots moure". 
  • A més, ha explicat l'última versió que ha rebut dels Mossos d'Esquadra: "Em van dir que li haurien fet alguna cosa dolenta, l'haurien llançat a un contenidor, el camió de les escombraries l'hauria triturat i l'hauria llançat a un abocador".
  • Movilla acusa els implicats de portar a terme un pla contra la seva filla: "El que va passar aquella nit era premeditat. Tot estava planificat per portar-la allà i fer-li mal".
  • Tot plegat ha impactat fortament a casa seva: "Això ha trastocat la meva vida; jo sobrevisc dia a dia. I per al seu germà, aquest és un tema tabú, no se'n pot parlar".

Tanmateix: La mare de Caroline va demanar l'any 2018 la declaració dels suposats implicats en els fets, ja que va ser llavors quan van fer la majoria d'edat. "M'ho van denegar dient que era impertinent", conclou resignada.

Per acabar: Movilla ha tancat l'entrevista reclamant la reobertura de la investigació. "Vull que investiguin, que reobrin el cas. No puc tenir més paciència, vull tenir la meva filla".