Societat
La piscina de Vilanova del Camí
Foto: La piscina de Vilanova del Camí | ACN
Sequera

Catalunya podrà omplir les piscines aquest estiu malgrat la sequera

Temps de lectura: 2 minuts
La piscina de Vilanova del Camí
Foto: La piscina de Vilanova del Camí | ACN

El Govern ha anunciat que modificarà el pla especial de la sequera per permetre que es puguin obrir i emplenar les piscines d'ús comunitari durant aquest estiu. 

Per què és important? Catalunya viu una situació de risc per la sequera que pateix el territori. El Govern està treballant per aconseguir el consens amb totes les formacions polítiques per arribar a un acord per fer front aquest episodi tan greu. 

Què en sabem? Aquest dimarts, la portaveu del Govern, Patricia Plaja, ha anunciat que l'executiu canviarà el pla especial de la sequera per poder emplenar les piscines públiques i privades de cara a l'estiu. 

  • L'executiu català diu que ho fa per un motiu de salut públic, per fer front als mesos que fa més calor. 
  • Plaja ha assegurat que aquesta mesura és una mostra de l'"escolta activa" als diferents actors als quals afecten les restriccions del pla de sequera.
  • D'aquesta manera, el Govern tira endavant les seves mesures contra la sequera malgrat les discrepàncies amb l'oposició com una línia de 50 milions d'euros addicionals d'ajuts als ajuntaments per fer obres que millorin l'abastament d'aigua.
  • L'executiu també habilitarà una partida extraordinària dels pressupostos generals per fer front a la sequera i modificar el Pla Especial de Sequera.

Context: Plaja ha explicat que el Govern ha acordat desplegar accions que "es van compartir divendres a la cimera" amb els grups parlamentaris, una trobada que es va saldar sense acord, i ha destacat que la Generalitat habilitarà una partida extraordinària dels Pressupostos per fer front a la sequera.

Previsions: El Govern s'ha compromès a convocar el juny del 2023 la Taula Nacional de l'Aigua, que pretén "vertebrar un Pacte Nacional per l'Aigua que tingui present la biodiversitat i el benestar de les persones en el context de canvi climàtic, així com els marcs de governança del cicle de l'aigua".