Societat
Dani Alves
Foto: Dani Alves | Europa Press
Agressió sexual

Dani Alves vol tornar a declarar: ho farà dilluns a petició seva

Temps de lectura: 2 minuts
Dani Alves
Foto: Dani Alves | Europa Press

L'exfutbolista del F.C. Barcelona tornarà a declarar el pròxim dilluns a petició seva per la presumpta agressió sexual que va cometre a la discoteca Sutton de Barcelona. 

Per què és important? El brasiler està a la presó de Brians 2 des del 20 de gener, quan va ser detingut pels Mossos d'Esquadra acusat d'un delicte de violació a una noia de 23 anys a la discoteca de la capital catalana la nit del 30 de desembre. 

Què en sabem? La jutgessa que instrueix la presumpta agressió sexual del jugador de futbol interrogarà l'investigat dilluns vinent a petició de la defensa.

  • Alves declararà presencialment i serà el primer cop que ho fa al jutjat d'instrucció amb el nou advocat que el representa, Cristóbal Martell, que va agafar el cas quan l'esportista ja era a la presó.
  • Alhora serà la primera vegada que declara davant la jutgessa instructora, ja que la decisió de privar-lo de llibertat la va prendre una jutgessa substituta.

D'on venim: En les declaracions prèvies Alves va arribar a canviar en diverses ocasions el seu testimoni, en contra de la víctima que va mantenir la mateixa declaració de principi a fi

  • En una de les declaracions, el futbolista va admetre que hi havia hagut relació sexual amb la presumpta víctima després d'haver-ho negat, però va afirmar que havien estat consentides.
  • La jutgessa no va donar credibilitat a aquesta declaració i va decidir enviar-lo a la presó pel risc de fugida.

A més, la defensa d'Alves va demanar la seva llibertat amb mesures cautelars quan feia un mes que estava tancat entre reixes. 

  • El seu advocat demanava posar en llibertat al futbolista amb el pagament d'una fiança, la retirada del passaport i comparèixer al jutjat periòdicament, així com la polsera telemàtica per controlar els seus moviments. 
  • Els motius que la defensa exposava eren que Alves sempre s'havia posat a disposició de la justícia, estava arrelat amb un domicili i empadronat a Esplugues i tenia activitat empresarial a Barcelona.
  • Finalment, l'Audiència de Barcelona va ordenar que Alves seguís en situació de presó provisional mentre s'investiga el cas.