Societat
Bombers en l'incendi del Segrià
Foto: Bombers en l'incendi del Segrià | ACN
Incendi

Controlat l'incendi de la Franja: el foc ha calcinat 450 hectàrees

Actualitzat: Diumenge, 16 d'abril de 2023. 20:43
Temps de lectura: 2 minuts
Bombers en l'incendi del Segrià
Foto: Bombers en l'incendi del Segrià | ACN

Els Bombers de la Generalitat han donat per controlat al vespre d'aquest diumenge l'incendi forestal de la Franja de Ponent, que afecta els municipis de Mequinensa (al Baix Cinca), la Granja d'Escarp i Seròs (al Segrià).

En profunditat: El foc ha calcinat 453 hectàrees, 138 de les quals a Catalunya (a la Granja d'Escarp i a Seròs).

  • L'incident mobilitza unes 40 dotacions dels Bombers, diversos efectius de Bombers de l'Aragó, ADF, Agents Rurals, Mossos d'Esquadra i SEM.
  • Els equips d'emergències treballen per tancar el flanc esquerre de l'incendi per evitar que s'obri per la cua i també a la zona del cap, que es troba a la serra de Campells. L'objectiu dels Bombers és obstaculitzar que el foc salti aquesta zona, ja que el potencial seria d'unes 3.500 hectàrees.

D'on venim? Una primera estimació al vespre situava l'àrea cremada en més de 100 hectàrees en territori aragonès i 20 a Catalunya, però al cap d'unes hores els Agents Rurals han explicat que la zona afectada a Catalunya ha crescut per l'avenç de les flames.

  • Els Bombers, que a les 22.00 hores hi treballen amb una quarantena d'unitats, prioritzen frenar el cap de l'incendi. El vent també ha provocat que s'originin alguns focus secundaris a més d'un quilòmetre de distància, que ja estan estabilitzats.

Al detall: A banda del dispositiu de la Generalitat, el Ministeri de Transició Ecològica i per al Repte Demogràfic hi ha enviat dos avions de la base de Reus i els bombers aragonesos hi tenen almenys tres equips terrestres, tres autobombes i quatre agents de protecció de la natura. La carretera A-2414 està tallada al trànsit.

Categoria: Societat
Etiqueta: Incendis