Societat
Bombers en un incendi
Foto: Bombers en un incendi | Bombers
Incendis

Els vídeos de l'incendi a Portbou, que ha obligat a l'evacuació de veïns

Actualitzat: Diumenge, 16 d'abril de 2023. 20:41
Temps de lectura: 2 minuts
Bombers en un incendi
Foto: Bombers en un incendi | Bombers

Les autoritats han començat a evacuar els primers veïns de Portbou, a l'Alt Empordà, pel fum provocat per l'incendi que des d'aquest diumenge 16 d'abril crema al Rosselló, a la Catalunya del Nord.

Per què és important? La pràctica totalitat de Catalunya es troba en risc d'incendi. De fet, els Bombers també treballen en un perillós foc a la Franja de Ponent.

Què en sabem? 

  • Segons han informat els Bombers de la Generalitat, el foc ha entrat al municipi empordanès poc després de les 16.00 hores pel puig de la Farella. 
  • Ha obligat a tallar la carretera N-260 i a suspendre la circulació de trens transfronterers entre Portbou i Cervera. Adif ha habilitat un trajecte alternatiu per carretera. Tampoc no circulen trens fins a Perpinyà, cosa que afecta localitats com Argelers, Portvendres i Banyuls.
  • L'Ajuntament ha habilitat el centre cívic perquè la gent s'hi refugiï i no estigui exposada al fum, i recomana sortir al carrer amb mascareta.

En xifres: El foc, declarat a la Catalunya del Nord, ha cremat 650 hectàrees en total.

En vídeo: Els Bombers han difós imatges de les dimensions de l'incendi i de la seva lluita contra les flames.

Context: El foc ha començat el matí d'aquest diumenge entre Cervera de la Marenda i Banyuls.

  • Els Bombers de la Generalitat han explicat que estan col·laborant en l'extinció amb nou dotacions terrestres –cinc camions, una unitat del Grup d'Actuacions Forestals (GRAF), dos amb l'Equip de Prevenció Activa Forestal (EPAF) i un vehicle de comandament–.
  • Els bombers francesos hi treballen amb almenys 360 efectius.

Categoria: Societat
Etiquetes: Incendis Bombers