Societat
El fum de l'incendi des de Portbou
Foto: El fum de l'incendi des de Portbou | ACN
Incendis

Controlat l'incendi de la Catalunya del Nord: ha cremat 935 hectàrees

Temps de lectura: 1 minut
El fum de l'incendi des de Portbou
Foto: El fum de l'incendi des de Portbou | ACN

Els Bombers de la Generalitat han donat per controlat l'incendi de la Catalunya del Nord aquest dilluns al matí.

Actualització: Els Bombers han donat per controlat a les set de la tarda l'incendi que crema des de diumenge a Portbou (Alt Empordà) i que va començar a la Catalunya del Nord.

  • El foc estava estabilitzat des d'aquest matí, i segons les últimes dades facilitades pels Agents Rurals ha cremat 135 hectàrees a l'Empordà, d'un total de 800.

Situació actual: Ara els Bombers treballen amb la previsió de poder-lo extingir entre demà i demà passat. Per a aquest objectiu mantindran durant tota la nit 8 dotacions terrestres a l'indret, 5 de les quals vehicles d'aigua.

Context: Les autoritats van evacuar veïns de Portbou, a l'Alt Empordà, pel fum provocat per l'incendi que des d'aquest diumenge 16 d'abril crema al Rosselló, a la Catalunya del Nord.

  • El foc va començar aquest diumenge al matí entre Cervera de la Marenda i Banyuls.
  • Els Bombers de la Generalitat han explicat que hi han col·laborat amb nou dotacions terrestres –cinc camions, una unitat del Grup d'Actuacions Forestals (GRAF), dos amb l'Equip de Prevenció Activa Forestal (EPAF) i un vehicle de comandament–.
  • Els bombers francesos hi han treballat amb almenys 360 efectius.

Previsions: El sotsinspector Jordi Monterde, cap de l'operatiu de Bombers, ha explicat que la previsió és que la tramuntana remeti entre aquesta nit i demà, quan entraria vent del sud-est, que afavoriria les tasques d'extinció.

Categoria: Societat