Societat
A la dreta, l'home acusat d'amenaçar i assetjar l'artista Paula Bonet, V.G
Foto: A la dreta, l'home acusat d'amenaçar i assetjar l'artista Paula Bonet, V.G | Europa Press
Igualtat

Nova sentència per l'assetjador de l'artista Paula Bonet

Temps de lectura: 2 minuts
A la dreta, l'home acusat d'amenaçar i assetjar l'artista Paula Bonet, V.G
Foto: A la dreta, l'home acusat d'amenaçar i assetjar l'artista Paula Bonet, V.G | Europa Press

La segona sentència contra l'assetjador de l'artista Paula Bonet, torna a considerar el trastorn mental com un atenuant i no el condemna a presó. L'Audiència de Barcelona va declarar nul·la la primera sentència perquè afirmava que no estava "suficientment motivat" l'internament psiquiàtric en comptes de la presó.

Per què és important? El cas d'assetjament de l'artista Paula Bonet va cobrar molta rellevància en ser ella una dona molt popular i que va trencar el silenci davant una forma de violència masclista molt normalitzada.

En detall: La sentència manté els delictes d’assetjament, amenaces i trencament de mesures, i imposa 39 mesos de tractament en centre intern i un any en centre obert.

  • També prohibeix l’acostament i comunicació a la víctima, i imposa una indemnització. L'assetjador haurà de cobrir les costes de l’acusació

D'on venim? El juliol de l'any passat, el jutjat penal número 10 de Barcelona va considerar l'acusat culpable de delictes d’assetjament, amenaces, coaccions i trencament de mesura cautelar amb l’eximent d’alteració psíquica, amb l’obligació d’indemnitzar la víctima amb prop de 4.000 euros.

  • A més hauria de complir tres anys i tres mesos d’internament psiquiàtric i un any de llibertat vigilada i tractament psiquiàtric extern. Finalment, 10 anys de prohibició d’aproximació o comunicació amb la víctima.

Tot i això, l'Audiència va anul·lar la sentència sense posar en dubte el delicte.

  • Argumentava que calia revalorar tota la documentació per esclarir l'impacte en la sentència de la conclusió de la magistrada que l'acusat patia un trastorn delirant de tipus erotomaníac.
  • Una patologia d'aquest tipus, en cas d'estar directament relacionada amb els fets, pot eximir de certa responsabilitat i considerar-se un atenuant.
  • El resultat és, com en la primera sentència d'aquest cas, que l'acusat no acaba entrant a presó.