Societat
Manifestació contra les agressions sexuals al centre comercial Màgic de Badalona
Foto: Manifestació contra les agressions sexuals al centre comercial Màgic de Badalona | Mar Martí / ACN
Violació

La família de la menor violada al centre comercial Màgic, obligada a marxar de Badalona

Temps de lectura: 2 minuts
Manifestació contra les agressions sexuals al centre comercial Màgic de Badalona
Foto: Manifestació contra les agressions sexuals al centre comercial Màgic de Badalona | Mar Martí / ACN

La família de la nena d'onze anys que va ser violada per sis nois al centre comercial Màgic de Badalona el novembre passat marxarà de la ciutat entre aquesta setmana i la que ve, segons ha avançat la periodista Anna Punsí i han confirmat fonts municipals a l'ACN.

Per què és important? El conegut centre comercial badaloní està en qüestió per les diverses violacions que han transcendit que s'han produït al seu interior; agressions sexuals contra menors i en grup.

Què en sabem? El  germà mitjà de la víctima va rebre amenaces de mort de l'entorn dels presumptes violadors dies després dels fets a l'institut, i aquest ha estat el detonant de la decisió de la família, que està rebent l'ajuda del consistori.

  • La mare de la nena ha hagut de deixar la feina per afrontar els tràmits judicials i acompanyar la víctima a la psiquiatra, alhora que per rebre ajuda ella mateixa.
  • El consistori de Badalona ajuda la família a través dels serveis socials en els tràmits i per al trasllat i per al canvi de centre educatiu dels dos fills menors d'edat.

Context: Des que la família d'una nena d'11 anys va denunciar haver patit una violació grupal al Màgic, els Mossos d'Esquadra investiguen altres casos. 

  • El cas de la primera denúncia és ben complex, donat que els agressors van gravar els fets i van difondre el vídeo, i va ser el germà de la víctima qui va donar la veu d'alarma quan el va veure. Arran d'això, l'han amenaçat de mort, fins al punt de necessitar protecció de la policia per anar a l'escola.

A més: Aquest dissabte 29 d'abril, al voltant de 200 persones es van manifestar a Badalona per denunciar les agressions sexuals que han tingut lloc darrerament al centre comercial.

  • El Comitè de Mares i el Sindicat d'Estudiants van denunciar que el consistori els ha "donat l'esquena" i, en canvi, ha "protegit els interessos" del centre comercial.

Finalment, la menor declararà al juny davant la Fiscalia.

Categoria: Societat