Societat
Escut de la Unificació Club de Futbol Santa Perpètua, en la samarreta d'un membre de la junta
Foto: Escut de la Unificació Club de Futbol Santa Perpètua, en la samarreta d'un membre de la junta | Albert Segura / ACN
Successos

En llibertat el coordinador de futbol denunciat per 8 abusos a menors a Santa Perpètua

Temps de lectura: 2 minuts
Escut de la Unificació Club de Futbol Santa Perpètua, en la samarreta d'un membre de la junta
Foto: Escut de la Unificació Club de Futbol Santa Perpètua, en la samarreta d'un membre de la junta | Albert Segura / ACN

El jutge ha deixat en llibertat i amb mesures cautelars l'excoordinador de futbol infantil de Santa Perpètua de Mogoda, que ja acumula vuit denúncies per presumptes agressions sexuals a menors.

Per què és important? L'ara excoordinador de la Unificació Club de Futbol (UCF) de Santa Perpètua acumula tres detencions i posades a disposició judicial després que hagin transcendit, fins ara, vuit suposats casos.

El més nou: Aquest dissabte 6 de maig, el jutjat d’instrucció número 4 de Sabadell ha decretat la seva llibertat provisional i una ordre d’allunyament i incomunicació amb les denunciants. Ha valorat les sis denúncies recentment interposades per fets que hauria comès entre els anys 2021 i 2022. 

A partir d'ara: Aquestes sis denúncies s’acumularan al procediment obert pel jutjat d’instrucció número 3 de Sabadell per una altra denúncia presentada a l’abril per uns fets de desembre passat. A més, una altra jove va denunciar-lo al gener per uns fets ocorreguts fa uns 10 anys. En total, són vuit denúncies.

D'on venim: L’home, de 28 anys, va ser detingut al gener després que una jove denunciés que l’hauria agredit sexualment fa uns deu anys. Llavors va quedar en llibertat.

  • Va ser detingut una segona vegada el passat 17 d’abril per uns fets del mes de desembre. Va tornar a quedar en llibertat, aquest cop amb la prohibició de comunicar-se amb la víctima, la prohibició de sortida del país i la inhabilitació especial per a qualsevol activitat que impliqui contacte amb menors.
  • Aquest divendres, se’l va arrestar per tercer cop.

Què diuen? Fonts municipals han indicat que l'Ajuntament està estudiant personar-se com a acusació particular "per disposar de tota la informació del cas i oferir a les víctimes tot el suport". El consistori ha posat a disposició de les afectades i les seves famílies els serveis municipals d’Infància, Adolescència i Igualtat.

  • Per la seva banda, la Unificació Club de Futbol (UCF) Santa Perpètua s’ha compromès a revisar els protocols i formar el seu personal per evitar nous casos d’abusos de menors a l’entitat. En un comunicat, han assegurat que quan el passat mes de gener va tenir coneixement de la primera denúncia en relació amb aquests fets, va aplicar el protocol intern contra els abusos sexuals i va acomiadar el treballador investigat.
Categoria: Societat
Etiqueta: Tribunals