Societat
Infant en una escola dibuixant.
Foto: Infant en una escola dibuixant. | Ajuntament de Barcelona
Educació

Ajudes per a estudiants amb necessitats especials: Com funcionen?

Temps de lectura: 2 minuts
Infant en una escola dibuixant.
Foto: Infant en una escola dibuixant. | Ajuntament de Barcelona

A partir d'aquest dilluns 8 de maig, i fins al pròxim 20 de setembre, es pot sol·licitar l'ajuda complementària de 400 euros per a aquells infants amb necessitats educatives específiques vinculades a una diversitat, algun trastorn greu de la conducta o la comunicació i el llenguatge, trastorns de l'espectre autista, i altes capacitats.

Per què és important? Aquestes ajudes pretenen facilitar la vida educativa dels infants amb diversitats i cobrir els costos extres que han d'assumir les famílies d'aquests. Es tracta d'una ajuda complementària a la resta de beques.

Com? Per demanar aquesta ajuda cal accedir a la seu electrònica del Ministeri d'Educació on hi haurà les condicions, requisits i documentació necessària per poder sol·licitar la beca.

  • L'últim trimestre de l'any es farà saber la resolució, mentrestant es pot fer un seguiment de l'estat de la petició.
  • Es recomana iniciar els tràmits amb temps suficient per tenir marge de complementar informació en cas que sigui necessari.

En detall: El Ministeri d'Educació ha matisat que només es donarà el subsidi de 400 euros si queda justificat per la necessitat de suport educatiu. És a dir, que per exemple, centres que ja rebin ajudes per a oferir serveis d'atenció a la diversitat, no contemplaran aquesta ajuda.

  • En el cas de les altes capacitats, l'assistència econòmica ha d'anar destinada a generar programes específics, complementaris als estudis base.

En profunditat: Segons les estimacions del ministeri, aquesta ajuda beneficiarà a més de 240.000 estudiants.

  • Concretament, l'ajuda està dirigida a alumnes de segon cicle d'Educació Infantil, Educació Primària, Educació Secundària Obligatòria, batxillerat, cicles formatius de Grau mitjà i de Grau Superior, cicles formatius de Grau Bàsic, i programes formatius de Formació Professional.

Què han dit? Des del govern espanyol han valorat que l'objectiu és "ajudar a famílies amb fills que han de residir fora del domicili familiar per estudiar o tenen una necessitat educativa específica, per donar suport als esforços econòmics addicionals que assumeixen, especialment en l'actual context, amb una greu crisi energètica i el seu impacte en el cost de vida."

Categoria: Societat
Etiqueta: Educació