Societat
Universitat Blanquerna
Foto: Universitat Blanquerna | Ajuntament de Barcelona
Violència masclista

Blanquerna envia un comunicat per informar del cas d'assetjament a docents i estudiants

Temps de lectura: 2 minuts
Universitat Blanquerna
Foto: Universitat Blanquerna | Ajuntament de Barcelona

La Universitat Ramon Llull ha enviat un comunicat al personal docent i col·lectiu d'estudiants en què informa i confirma les informacions d'assetjament i abús de poder per part d'un professor, després que el cas es publiqués a Principal.

Per què és important? Davant l'augment de casos de violència masclista per part de professors universitaris  que estan sortint a la llum, la resposta de les institucions és clau per aconseguir erradicar aquestes conductes.

Context: Estudiants de la universitat s'han organitzat per denunciar "assetjament sexual" per part d'un professor, X. S. F. Diverses proves i testimonis d'estudiants van resultar en una denúncia formal el setembre de 2022.

  • La Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals, on imparteix classes, en rebre la denúncia, va aplicar el "protocol de garanties per a un entorn lliure d'assetjament". Va iniciar una instrucció i el professor va ser apartat durant un semestre. Passats sis mesos, va ser readmès.
  • El retorn del docent, que actualment continua fent classes, ha generat indignació entre les estudiants.
  • La universitat es va reunir amb representants dels alumnes i va informar que "si es torna a repetir, aleshores se'l farà fora".

Què ha dit? El comunicat respon a "la inquietud generada" per la publicació dels fets, que confirma.

  • "Podem confirmar que el setembre de 2022, la mediadora per vetllar pel compliment del protocol contra l'assetjament a Blanquerna va rebre una denúncia d'una persona de la Facultat contra una altra de la nostra comunitat", afirma el comunicat.
  • La universitat transmet la intenció d'arribar al fons de la qüestió: "Restem atents a qualsevol novetat al respecte".
  • També assegura que continuaran les reunions amb els delegats dels diferents graus i cursos de la Faculta per "resoldre els dubtes que se'ls plantegin".

Previsions: Existeix la possibilitat que les proves que presentin les estudiants els pròxims dies desemboquin en una nova denúncia formal i una altra investigació contra el professor.