Societat
Actes dels Diables de Badalona durant les festes
Foto: Actes dels Diables de Badalona durant les festes | ACN
Badalona

Accidentada Cremada del Dimoni a Badalona: més de 40 ferits pel foc

Temps de lectura: 3 minuts
Actes dels Diables de Badalona durant les festes
Foto: Actes dels Diables de Badalona durant les festes | ACN

La nit de la Cremada del Dimoni a Badalona ha deixat més d’una quarantena de ferits lleus pels focs artificials i les guspires de la mateixa crema.

Per què és important? El Dimoni de Badalona és la festa tradicional més rellevant de Badalona. És l'acte central de la festa major de la ciutat i se celebra durant les primeres setmanes del mes de maig, per aquest motiu són conegudes com les Festes de Maig.

  • Cada 10 de maig, a partir de les 22:00, té lloc la Cremada del Dimoni a la rambla de Badalona. És la culminació dels diversos actes que se celebren al municipi per la Nit de Sant Anastasi. 

Què en sabem? Segons ha informat l’Ajuntament en un comunicat, mentre s’estava celebrant el piromusical d'aquest any, la carcassa d’un coet dels focs artificials va caure sobre una part del públic situat a la Rambla a causa del vent de llevant que bufava en aquell moment.

  • 14 persones van patir ferides lleus, de les quals una va ser traslladada en ambulància a un centre sanitari per ser atesa.
  • També a causa del vent, les guspires del Dimoni que s’estava cremant van afectar de forma lleu una trentena de persones i dues palmeres de la Rambla.

En detall: La celebració de la Cremada del Dimoni i el Piromusical va concentrar 100.000 persones a la Rambla, al passeig Marítim i a la platja de la ciutat.

  • Els concerts que van celebrar-se al passeig Marítim van aplegar 50.000 persones, sense que s’hagin registrat incidents destacats més enllà de diverses assistències derivades pel consum excessiu d’alcohol.

Què diuen? L’Ajuntament de Badalona desitja una ràpida recuperació a totes les persones que han resultat afectades. Aquest és el comunicat complet:

Comunicat de premsa

En relació amb la celebració aquest dimecres 10 de maig a la nit de la Cremada del Dimoni, acte principal de les Festes de Maig de Badalona, el Govern municipal informa que:

  • Mentre s’estava celebrant el piromusical, la carcassa d’un coet dels focs artificials va caure sobre una part del públic situat a la Rambla a causa del vent de llevant que bufava en aquell moment. Aquest fet va provocar ferides lleus a 14 persones, una de les quals va ser traslladada en ambulància a un centre sanitari per ser atesa.
  • Posteriorment i també a causa del vent, les guspires del Dimoni que s’estava cremant van afectar de forma lleu una trentena de persones i dues palmeres de la Rambla.
  • La celebració de la Cremada del Dimoni i el Piromusical va concentrar 100.000 persones a la Rambla, al passeig Marítim i a la platja de la ciutat.
  • Els Concerts de Festes que van celebrar-se al passeig Marítim van aplegar 50.000 persones, sense que s’hagin registrat incidents destacats més enllà de diverses assistències derivades pel consum excessiu d’alcohol.
  • L’Ajuntament de Badalona desitja una ràpida recuperació a totes les persones que han resultat afectades.
Categoria: Societat