Societat
Una noia estudiant
Foto: Una noia estudiant | Vicente Zambrano González
Selectivitat 2023

Els consells que necessites per aprovar la selectivitat 2023

Actualitzat: Dijous, 25 de maig de 2023. 12:40
Temps de lectura: 3 minuts
Una noia estudiant
Foto: Una noia estudiant | Vicente Zambrano González

Compta enrere per l'inici de la selectivitat 2023. El pròxim dimecres 7 de juny, dijous 8 de juny i divendres 9 milers d'estudiants catalans s'enfrontaran a les proves PAU per accedir al grau universitari desitjat.

Com preparar-se? En aquesta recta final de preparació i estudi, et donem alguns consells útils per millorar l'eficiència en l'estudi i afrontar millor la selectivitat.

Tècniques d'estudi

Primer de tot és important analitzar com et va millor estudiar cada assignatura, hi ha moltes maneres de preparar un temari i a vegades, una mateixa tècnica no serveix per a tot.

  1. Esquemes i mapes conceptuals: Resumir el temari important de forma esquemàtica no només ajuda a endreçar les idees, sinó que ofereix una eina visual que pot facilitar molt que recordis els conceptes clau i el discurs que els relaciona.
  2. Resums: Agafar els apunts, ordenar-los i refer-los de forma més clara, fa que hagis de rellegir, entendre i seleccionar la informació, de manera que interioritzis l'estructura i les idees importants.
  3. Exercicis: Sobretot en assignatures pràctiques, repassar els problemes de classe, els exàmens fets durant el curs i insistir en els que més et costin, ajudarà a processar els mètodes i a interioritzar-los.
  4. Selectivitat d'altres anys: Per a qualsevol assignatura, un cop creguis que tens el temari per la mà, fer exàmens de les PAU d'altres anys et permetrà afinar els coneixements, i familiaritzar-te amb l'estructura i estil.

Temps per no estudiar

A part d'estudiar, és molt important tenir temps dedicar-se cadascú a sí mateix.

  1. Descansar: És clau mantenir un bon horari del son. El cansament no només complicarà l'estudi sinó que pot incrementar l'estrès.
  2. Activitat física: Fer esport o qualsevol activitat física que activi el cos, serà una forma de mantenir la ment activa, però desconnectant de l'estudi.
  3. Oci: Anar al cinema, quedar amb els amics, fer una volta, anar a sopar, etc. són estones molt necessàries que hauries d'intentar tenir, pràcticament cada dia. Així, de nou, podràs posar en pausa el cap i quan et tornis a posar a estudiar, notaràs, segur, que estàs més fresc.

Els dies d'examen

Quan arribi el moment, ja estarà tot el peix venut, seran dies en què fer un repàs final d'aquells punts que et resultin més difícils, però sobretot, mantenir la calma per afrontar les proves el millor possible. Tot i això, hi ha alguns consells que et poden ajudar.

  1. On i quan? Apunta't bé on és l'examen, i la direcció de la facultat on has d'anar, fins i tot el trajecte que has de fer per arribar-hi, i surt amb temps suficient per si hi ha qualsevol imprevist.
  2. El DNI! Recorda portar el teu document identificatiu, guarda'l a l'estoig, la motxilla o el que portis cada dia i sempre ha d'estar ben controlat.
  3. Estris: Prepara la nit anterior el material que necessitaràs i recorda sempre portar bolígraf extra, per si de cas.
Categoria: Societat