Societat
Imatge de la ruta que hi ha entre Martorelles i Vallromanes
Foto: Imatge de la ruta que hi ha entre Martorelles i Vallromanes | La Brolla
Escapades

El tranquil poble a 30 minuts de Barcelona amb spa i perfecte per fer senderisme

Temps de lectura: 3 minuts
Imatge de la ruta que hi ha entre Martorelles i Vallromanes
Foto: Imatge de la ruta que hi ha entre Martorelles i Vallromanes | La Brolla

Un dels llocs per poder fer senderisme, desconnectar i relaxar-nos és Vallromanes. Una escapada perfecta per fer un cap de setmana, ja que el municipi es troba a només 30 minuts en cotxe de Barcelona.

Com s'arriba a Vallromanes?

Vallromanes és un municipi de la comarca del Vallès Oriental al límit amb el Maresme i es troba a uns 25 quilòmetres del centre de Barcelona. El territori és muntanyós, ocupat en una bona part per matollar i boscos de pins i alzines (562 ha). T'expliquem les opcions per accedir-hi des de Barcelona. 

  • En vehicle privat. Per l'autopista C-31 fins a la sortida d'Alella (sortida 8), s'enllaça amb la carretera del Masnou a Granollers (comarcal BP-5002), un cop passat el coll de Font de Cera, al punt quilomètric 7,600, trobareu l'entrada al poble.
    • Per l'autopista AP-7, es deixa a la sortida de Granollers, i s'agafa la BP-5002 direcció al Masnou, passant per la veïna població de Vilanova del Vallès.
  • En autobús. La companyia Sagalés ofereix el servei per arribar al municipi. L'E19 (Vilanova-Vallromanes-Alella-Barcelona) i 644 (Vallromanes-Alella-El Masnou-Barcelona). Dies feiners.
    • E19 (Vilanova-Vallromanes-Alella-Barcelona). 596 Servei Urbà Vallromanes-Vilanova del Vallès-Granollers.

Quines activitats es poden fer?

La serra de Sant Mateu és al bloc central de la Serralada Litoral Catalana, el més baix i el més proper al litoral en l'àrea del Maresme, on la plana litoral és més deprimida.

  • S'estén entre els municipis de Teià i Vilassar de Dalt i el vallesà de Vallromanes, amb les altituds màximes al de Premià de Dalt: el turó de Lledó (493 m) i el proper turó de Sant Mateu (499 m). Tot plegat és perfecte per fer senderisme, et deixem algunes idees.

Riera de Vallromanes - Turó d'en Lloberes - Mirador de la Cronisa

Una ruta circular de 13,8 quilòmetres que dura aproximadament 4 hores. Es considera una ruta moderada i es pot fer acompanyats dels nostres gossos.

Coll de la Font de Cera - Montcada

Fàcil etapa del GR92, el camí de la Mediterrània, per la Serra de Marina partint del coll de Font de Cera, entre Vallromanes i Alella, i arribant al pont sobre el riu Besòs a l'entrada de Montcada.

Vallromanes: Roca Foradada

És una ruta circular que comença a prop de l'església de Vallromanes per anar ascendit i passant per diverses fonts i masies fins a arribar a la Foradada. Allà es troba la roca Foradda, la resta arqueològica més antiga de Vallromanes. El 2003 el consistori la va declarar Bé Cultural d'Interès Local i va delimitar una àrea de proecció en un merímetre de 30 metres.

Relaxar-se a un spa

Després de fer alguna d'aquestes excursions, potser voldràs relaxar-te i trobar un moment per desconnectar. Ho pots fer al mateix municipi a les instal·lacions d'Aire Ancient Baths Vallromanes.

  • Es troba en plena natura, en una antiga masia amb els seus orígens el 1497. Un espai molt especial on podràs descansar entre els murs originals de pedra i un ambient relaxant amb la tènue llum de les espelmes. 

Plans similars: Et proposem altres escapades espectaculars que pots fer a Catalunya:

Categoria: Societat
Etiqueta: Turisme