Societat
La dona de 28 anys que ha donat a llum al carrer a Madrid
Foto: La dona de 28 anys que ha donat a llum al carrer a Madrid | Emergències Madrid
Successos

VÍDEO: Una dona pareix una nena enmig del carrer a Madrid

Temps de lectura: 2 minuts
La dona de 28 anys que ha donat a llum al carrer a Madrid
Foto: La dona de 28 anys que ha donat a llum al carrer a Madrid | Emergències Madrid

Una dona embarassada ha donat a llum el seu nadó enmig del carrer a Madrid aquest dimarts 30 de maig, tal com ha informat el servei d'Emergències de la capital.

Per què és important? Els parts a la via pública són un fet no gaire habitual que criden l'atenció. De fet, a Barcelona, la Guàrdia Urbana va ajudar una altra dona a parir enmig del districte de l'Eixample recentment.

En detall: Els fets han tingut lloc al carrer Villajoyosa del districte madrileny de Villaverde, quan la dona ha trencat aigües sense esperar-s'ho.

  • Ha començat a tenir contraccions sense prou temps per reaccionar; de fet, no ha tingut temps ni d'agafar un taxi per anar a l'hospital, malgrat haver-ho intentat.
  • En aquell moment i de forma totalment casual, va passar pel lloc dels fets una infermera, que va veure la situació i es va posar a ajudar la dona, ja que encara no havien arribat els serveis d'emergències.
  • Els veïns van avisar els sanitaris del Samur-Protecció Civil, que no han arribat a temps perquè el part ha anat molt ràpidament. Els sanitaris han tallat el cordó umbilical del nadó (una nena) i han portat a totes dues a la Maternitat de l'Hospital 12 d'Octubre.

Què diuen? Carlos Sánchez és el cap de guàrdia de la unitat del Samur activada per atendre l'avís. Així ho explica:

  • "Hem anat a atendre una dona de 28 anys perquè havia trencat aigües i estava en procés de part. Ha intentat agafar un taxi, però no hi ha arribat a temps. Ha estat ajudada per una infermera fora de servei i, abans que arribéssim, ja s'havia produït el naixement".
  • "Hem revisat l'estat tant de la mare com del nadó i estava tot normal, no hi havia cap complicació. Els hem estabilitzat, hem fet les comprovacions rutinàries i els hem traslladat a l'Hospital 12 d'octubre".

Per acabar: La mare té 28 anys i tant ella com la petita es troben "en perfecte estat" de salut.

En vídeo: Emergències Madrid ha donat l'enhorabona a la dona i ha publicat un vídeo dels fets.

Categoria: Societat
Etiqueta: Successos