Societat
Imatge d'arxiu de l'audiència de Barcelona
Foto: Imatge d'arxiu de l'audiència de Barcelona | Laura Fíguls/ ACN
Abusos sexuals

Absolt un acusat de fer tocaments a 7 nens en una mesquita per errors en la investigació

Temps de lectura: 2 minuts
Imatge d'arxiu de l'audiència de Barcelona
Foto: Imatge d'arxiu de l'audiència de Barcelona | Laura Fíguls/ ACN

L'Audiència de Barcelona ha absolt un home acusat d'abusar sexualment de set nens d'entre cinc i nou anys quan feia de professor en una mesquita de Vic. La fiscalia i les famílies de les víctimes demanaven 42 anys de presó per abusos i exhibicionisme, però una sentència l'absolt perquè es van produir errors en el procés d'instrucció del cas. 

Què en sabem? L'obertura del procés judicial es va obrir el 13 de gener de 2017 i el 21 de juliol es va acordar la pròrroga de la investigació, 8 dies després d'expirar el termini. A més, el sospitós no va ser comunicat i això va provocar que l'advocat no pogués participar en l'interrogatori de les víctimes.

  • Finalment, l'octubre de 2017 es va comunicar a l'home que estava sent investigat i se'l va citar a declarar.

A la pràctica: Per tot plega, el tribunal considera nul·les totes les diligències fetes des del 13 de juliol del 2017. Com que l'acusat no havia estat notificat ni interrogat, ha de ser absolt, diuen els magistrats.

Què diuen? La fiscalia sosté que, en tres ocasions diferents, l'abril de 2016 l'acusat va buscar un contacte físic amb nens i nenes guiat per un "ànim libidinós" aprofitant que s'hi acostaven per resoldre dubtes durant la classe.

  • L'acusat s'asseia els infants a sobre les cames i els premia amb força contra el seu cos; també els feia petons, els abraçava i forçava "tocaments innecessaris" de caràcter sexual per sobre la roba. L'acusat també s'hauria tocat davant els menors.

Què diu l'acusat? L'home va negar durant el judici sentir cap satisfacció sexual quan abraçava els infants, els feia petons o se'ls asseia a la falda i va dir que era la seva manera d'actuar a les classes.

  • L'investigat va assegurar que els infants i les famílies li tenien afecte i va atribuir les denúncies que van presentar a la "pressió" de la junta de la mesquita, amb qui mantenia discrepàncies, i fins i tot va parlar de "muntatge".
  • L'advocat defensor, Víctor Ballbé, celebra l'absolució perquè s'ha "respectat la legalitat" i això ha "prevalgut pel davant d'altres consideracions.