Societat
La consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge
Foto: La consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge | ACN
Agressions sexuals

La consellera Verge: "Les agressions sexuals múltiples són una excepció"

Temps de lectura: 2 minuts
La consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge
Foto: La consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge | ACN

La consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, ha assegurat aquest divendres que les violacions en grup a Catalunya "són una excepció" i que cal mirar la "fotografia global" de la xacra de les agressions sexuals. 

Què diu? En una entrevista a Catalunya Ràdio i enmig de l'alarma pel continu degoteig de violacions entre menors a Badalona, la consellera ha recordat que les agressions sexuals múltiples representen només el 4% de les agressions, "segons dades recents dels Mossos".

  • "És evident que quan es concentren diferents casos en un mateix municipi generen alarma social, però hem de mirar la fotografia global".
  • Tot i això, ha subratllat, la situació de Badalona "no li treu el grau de preocupació que tenim per aquest fenomen, però són una excepció".
  • Verge també ha afegit que les agressions comeses per menors també és excepcional, ja que els autors menors representen un 12% del total. 

Què en sabem? La consellera sí que ha emfatitzat que les víctimes cada cop són més joves i que el 40% són menors. 

  • La majoria d'aquestes agressions sexuals es cometen per part de l'entorn de la víctima, sigui per familiars, amics o coneguts.

A més: La consellera ha apuntat al fenomen "estructural" de la societat com a responsable d'aquestes violacions.

  • "Estem davant d'un fenomen estructural en les societats patriarcals, que hem començat a veure perquè les víctimes han perdut la por i la vergonya perquè cada vegada hi ha més consciència social, més acompanyament de les institucions i un moviment feminista que assenyala com el patriarcat sexualitza les dones, banalitza els seus desitjos i promou la cultura de la violació normalitzant les violències sexuals".
Categoria: Societat