Societat
Tribunal
Foto: Tribunal | Àlex Recolons / ACN
Tribunals

A judici els pares que van vendre la seva filla de 12 anys per casar-la

Temps de lectura: 2 minuts
Tribunal
Foto: Tribunal | Àlex Recolons / ACN

Els pares d'una menor de 12 anys s'han assegut al banc dels acusats per vendre la seva filla per un matrimoni forçat de tradició gitana.

Per què és important? L'edat per contraure matrimoni a Espanya, fins fa uns quants anys, era a partir dels 14. L'any 2015, la llei es va modificar fins als 16 anys, sempre que els interessats sol·licitin l'emancipació.

Què en sabem? Els progenitors de la nena han reconegut que van cedir la seva filla a una parella d'origen romanès perquè aquests l'ajuntessin amb el seu fill i crear una relació conjugal.

  • Els pares s'han justificat que ho van fer perquè es tracta d'una tradició de la cultura gitana de Romania. 
  • Ara, s'enfronten a una pena de set anys per un delicte de tràfic d'éssers humans. 
  • Per la seva part, els progenitors asseguren que desconeixien que els fets que s'estan jutjant poguessin arribar a ser un delicte. 

En detall: Els dos menors van casar-se a Romania i el setembre de 2021 es va celebrar una cerimònia a Sevilla, que va estar vigilada per la Policia Nacional. 

  •  El 22 de juny del 2022, després de sotmetre la menor a la prova del mocador que acreditava la seva virginitat, la noia va ser obligada a mantenir amb el fill dels acusats relacions sexuals completes. 

Què diuen? Els pares de la menor asseguren que "mai es va parlar de diners" i diuen que el matrimoni entre els dos menors "és totalment normal i també entre gitanos espanyols". 

  • El progenitor també nega que vengués la seva filla i assegura que els menors es van conèixer a través de les xarxes socials i que es volien conèixer: "Ningú els va obligar a res".
  • Els pares de l'altre menor, que també s'asseuen al banc dels acusats, també han dit que mai van pensar que estarien cometent un delicte: "Mai ho hauríem fet". 

Per altra banda, la menor ha confirmat que va conèixer al noi a través les xarxes socials. Reconeix que va ser venuda pels seus pares, però era una cosa que ella acceptava perquè estimava al noi. 

Categoria: Societat
Etiquetes: Successos Tribunals