Societat
Dani Alves en un partit de futbol
Foto: Dani Alves en un partit de futbol | Europa Press
Agressió sexual

Entrevista a Dani Alves des de la presó: admet que va mentir en tres ocasions

Temps de lectura: 2 minuts
Dani Alves en un partit de futbol
Foto: Dani Alves en un partit de futbol | Europa Press

El futbolista Dani Alves, acusat de violar una noia de 23 anys a la discoteca Sutton de Barcelona, admet que va mentir en diverses ocasions, però segueix afirmant que les relacions sexuals al lavabo del local van ser consentides. 

Per què és important? En una entrevistada publicada a La Vanguardia, la primera des que ingressar en presó preventiva, el brasiler explica que no va forçar la noia i que, tot i que no sap per què el va denunciar, diu que la "perdona". 

Context: L'entrevista es produeix després que l'Audiència de Barcelona rebutgés, per segona vegada, deixar-lo en llibertat provisional abans del jutge. Al febrer, l'Audiència ja va decidir que Alves havia de seguir a presó pels nombrosos indicis delictius i pel risc de fuga, que segueix existint. 

Què diu? Ara, el jugador assegura que té la "consciència tranquil·la" sobre el que va fer als lavabos del reservat de la discoteca de Sarrià la nit del 30 de desembre de 2022.

  • "Jo no vaig obligar aquella dona a fer res del que vam fer. [...] Amb prou feines vam parlar. [...] Vaig proposar-li jo anar al bany. Portàvem una estona ballant. No ens vam fer petons, ni res, però era evident que hi havia atracció".
  • Sobre les 3 versions diferents que va donar durant la investigació, s'escuda en què va mentir per conservar el seu "amor verdader" en referència a la seva parella, la model Joana Sanz. "Vaig tenir por de perdre-la, i per això vaig mentir".
  • Preguntat per què va la víctima vam sortir de la discoteca plorant si les relacions van ser consentides, diu: "Per moltes voltes que li dono no sé per què. Se m'acut que hi ha algú que la va aconsellar malament, que va fer un pas endavant i que no ha sabut sortir de l'embolic en el qual s'ha ficat i en el que m'he ficat".
  • "Mai he fet mal voluntàriament a ningú. I a ella aquella nit tampoc. No sé si ella té la consciència tranquil·la, si dorm bé a les nits, però jo la perdono".

En detall: L'exjugador del Barça està acusat d'un delicte d'agressió sexual amb penetració i s'enfronta a una pena entre 4 i 12 anys de presó.

  • L'Audiència de Barcelona considera que si Alves surt en llibertat provisional, podria fugir d'Espanya. L'empadronament i la matriculació del seu fill gran a un institut espanyol per estudiar el Batxillerat no convencen el jutge. 

Per últim: La periodista Mayka Navarro escriu que va ser Alves qui li va demanar l'entrevista. 

Categoria: Societat