Societat
L'ANC presenta la mobilització per l'11-S
Foto: L'ANC presenta la mobilització per l'11-S | @assemblea | Twitter
Independentisme

Així serà la manifestació de l'11-S de l'independentisme: 4 columnes a Barcelona

Actualitzat: Dilluns, 3 de juliol de 2023. 14:47
Temps de lectura: 2 minuts
L'ANC presenta la mobilització per l'11-S
Foto: L'ANC presenta la mobilització per l'11-S | @assemblea | Twitter

L'Assemblea Nacional de Catalunya, acompanyada de la resta d'entitats independentistes, ha anunciat tots els detalls de la pròxima manifestació de l'independentisme per la Diada de l'11 de setembre. 

Per què és important? Des de l'any 2010, l'independentisme surt al carrer durant la Diada de Catalunya per exigir la independència de Catalunya. Les manifestacions han aconseguit mobilitzar any rere any centenars de milers de persones.

Què en sabem? Aquest dilluns, l'ANC ha presentat tots els detalls de la pròxima mobilització de l'11-S. La manifestació estarà formada per quatre columnes que s'uniran a la plaça Espanya. 

  • Les quatre columnes de manifestants sortiran des de diferents punts simbòlics de Barcelona escollits estratègicament: Ciutat de la Justícia, de l'Escola Proa, de la plaça Dr. Letamendi i de l'estació de Sants.
  • Cada columna representarà un valor que "volem que tingui la República Catalana", han explicat des de l'entitat. Les columnes es diran Llibertat, Llengua, País i Sobirania. 
  • La columna 'Llibertat' sortirà de la Ciutat de la Justícia, la de la 'Llengua' de l'Escola Proa, coneguda per "haver nascut en ple franquisme", la de 'Cultura' des de la plaça dels Països Catalans i, finalment, 'Sobirania' des de la plaça Letamendi, on hi ha la seu de l'Agència Tributària Espanyola.
  • La manifestació està convocada sota el lema "Via fora" i té l'objectiu "d'omplir la plaça de l'1 d'Octubre (l'actual Plaça Espanya de la capital catalana)" per "fer fora Espanya de casa nostra". 

Què diuen? La presidenta de l'ANC, Dolors Feliu, ha explicat que l'objectiu de la mobilització és "alçar la veu per fer arribar a Europa que Catalunya és una nació no reconeguda dins l'Estat Espanyol i reprimida". 

  • Segons Feliu, Catalunya "lluita per les seves llibertats, demanant respecte als drets fonamentals i els tractats internacionals per aconseguir el dret a l’autodeterminació i a la independència".
  • Pel que fa al lema, Feliu ha avançat que "Via fora" s'inspira en una expressió "dels nostres avantpassats" en "defensa de les llibertats". En aquesta línia, el color blau escollit per la samarreta, pretén "apel·lar a Europa" i evidenciar que "hi ha una nació no reconeguda que lluita pels seus drets", segons ha explicat la presidenta.