Societat
Imatge de dissenys de moda
Foto: Imatge de dissenys de moda | Charlota Blunarova / Unsplash
Universitats

El primer grau en Moda de Catalunya començarà el curs vinent

Temps de lectura: 2 minuts
Imatge de dissenys de moda
Foto: Imatge de dissenys de moda | Charlota Blunarova / Unsplash

La Universitat de Girona estrenarà aquest setembre el primer grau en Moda de Catalunya i un dels pocs de l'estat espanyol. Un grau transversal, complet, i únic.

Per què és important? Arreu d'Espanya només hi havia tres titulacions en Moda, dues en universitats de la capital, Madrid, i una a Galícia. Ara, Catalunya oferirà una quarta opció per a estudiants que vulguin cursar un grau en Moda.

Què en sabem? Les persones que cursin aquests estudis aprendran sobre confecció, patronatge, disseny, recerca i innovació. També tractaran la moda ètica, la digitalització i l'empresa. El grau universitari tindrà 240 crèdits.

  • Els estudis s'han pensat d'una forma transversal per tal que els alumnes puguin acabar treballant en qualsevol punt de la cadena de moda.

Què han dit? Una de les impulsores dels estudis, Sílvia Castelló, ha recordat que molta gent es limita a pensar en vestits de dona quan pensa en moda, però hi ha moltes altres vessants com ara el calçat, bosses de mà o el tèxtil de la llar, entre d’altres.

  • Castelló ha apostat perquè aquest taller sigui “un laboratori” pels graduats i aprofitin per investigar i innovar en el món de la moda. L’objectiu és “tancar el cercle” i retornar la importància que havia tingut el sector tèxtil a la demarcació i concretament a Girona i Salt a finals del segle XIX i principis del segle XX.
  • El rector de la UdG, Quim Salvi, per la seva banda, ha emmarcat el nou grau com una “aposta ferma i decidida pel Campus de les Arts” que hi ha a l’ERAM. 

On? El grau és a càrrec de la Universitat de Girona (UdG) i s'estudiarà a les instal·lacions de l'Escola Universiària de les Arts (ERAM) i l'escola de costura i moda Qstura.

  • Les assignatures més teòriques es faran a l'ERAM, a la Coma-Crs de Salt, mentre que les més pràctiques tindran lloc al taller de l'escola Qstura del Parc Científic i Tecnològic de la UdG.

Previsions: El grau es vol estrenar el curs 2023-2024 oferint places per a 15 estudiants.

  • Tot i això, la previsió és que cada curs tingui un màxim de 30 alumnes que es desdoblaran en dos grups de 15 a les sessions pràctiques.
  • Miquel Bisbe, director del'ERAM, assegura que “és tota una sorpresa” saber quanta gent s’haurà matriculat en aquest grau, perquè no tenen cap tipus de feedback.
Categoria: Societat